Antena Meniu Search
x

Video "S-a întâmplat o nenorocire". Reacţia autorităţilor din Techirghiol, după incendiul izbucnit la un depozit de deşeuri

Am reciclat până n-a mai rămas nimic! Un depozit de deşeuri s-a făcut scrum, lângă Techirghiol, iar coloana uriaşă de fum negru, înnecăcios, se vedea de la mai bine de 5 kilometri distanţă. Pompierii încă nu au reuşit să stingă focul: vântul suflă cu putere, depozitul e în plin câmp, iar cea mai apropiată sursă de apă e la mai bine de un kilometru distanţă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.05.2022, 19:56

Vezi și

Alarma s-a dat la ora 13. Imaginile erau apocaliptice. Materialele plastice depozitate în curtea depozitului ardeau cu flăcări înalte de câţiva metri, dar de-abia puteai vedea focul de fum. 

Primii care au ajuns la locul dezastrului au fost câţiva localnici, care au încercat, cu nişte excavatoare, să facă loc pentru pompieri.

Reporter: Flăcările? Cum erau?

Martor: Nu prea se vedeau de fum.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi fumul?

Martor: Fum se vedea la greu. Se vedea imens.

Pompierii au venit, iniţial, cu patru autospeciale. Când au văzut cu ce au de-a face, au mai chemat în ajutor şi alte echipaje.

Maior Alexandru Costache - şef intervenţie ISU Dobrogea: În momentul de faţă la locul intervenţiei avem 10 autospeciale şi 30 de cadre, subofiţeri care acţionează.  Au fost protejate, în momentul de faţă, două anexe din sediul administrativ al firmei, dar datorită cantităţii mari de materiale combustibile şi al vântului, incendiul s-a propagat cu repeziciune.

Andreea Filip, reporter Observator: Pompierii se luptă de mai bine de două ore şi jumătate cu flăcările. Misiunea lor este una dificilă pentru că vântul suflă cu putere dar şi pentru că nu au hidranţi în zonă. 

Reacţia autorităţilor 

Abia la un kilometru distanţă au găsit pompierii o sursă de apă în curtea unui alt depozit. Incendiul a fost localizat abia în jurul orei 17.30, dar încă nu a fost stins. 

Iulian Soceanu, primar Techirghiol: Acest depozit funcţionează din anul 2019. Din momentul acela au autorizaţie de mediu emisă de autoritatea de mediu din Constanţa şi funcţionează din acel moment. Este un depozit de reciclat produse reciclabile şi probabil astăzi s-a întâmplat o nenorocire, sigur este o nenorocire umană sau un accident uman. 

Steluţa Popescu, director Garda de mediu Constanţa: Pala de poluare nu s-a îndreptat spre zona rezidenţială, motiv pentru care nu a fost nici mesaj pe RO-Alert. Cu toate acestea, am luat legătura cu Agenţia pentru Protecţia Mediului care s-a deplasat în zonă să realizeze monitorizare.

O anchetă va stabili cauza izbucnirii incendiului, iar comisarii gărzii de mediu aşteaptă analizele aerului pentru a stabili valoarea amenzii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "S-a întâmplat o nenorocire". Reacţia autorităţilor din Techirghiol, după incendiul izbucnit la un depozit de deşeuri