Antena Meniu Search
x

Video Sadhguru a ajuns în România pe motocicletă şi a vorbit despre anxietate: "Care este rostul unui nor? Care este rostul unei flori?"

Celebrul yoghin, filosof şi lider spiritual indian Sadhguru a ajuns joi în România şi şi-a întâlnit adepţii de la noi. Salvarea solului este motivul pentru care a pornit într-o călătorie specială. Iar avertismentul lui este unul puternic şi care ar trebui să ne pună serios pe gânduri. Neimplicarea noastră, a tuturor, va duce, în maximum 15 ani, la foamete şi războaie. Mișcarea Salvează Solul, inițiată de Sadhguru, își propune să mobilizeze 3,5 miliarde de oameni pentru a face din problemele ecologice o prioritate electorală în întreaga lume. În interviul acordat echipei Observator, am mai obtinut un sfat important: Ce facem cu boala secolului: anxietatea? 

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 13:24

Vezi și

Sadhguru, pe numele său real Jaggi Vasudev, este cel mai urmărit yoghin din lume. Este cel mai bine vândut autor al New York Times şi a "câştigat" peste 1 miliard de oameni care practică acum yoga transformațională promovată de el. În ultimul an a adunat 2,2 miliarde de vizualizări pe reţelele de socializare. Doar pe YouTube are 10 milioane de urmăritori.

Tur mondial pe motocicletă

România este una dintre opririle pe care Sadhguru le face într-o călătorie fascinantă. Pe 21 martie, la 64 de ani, a pornit din Marea Britanie spre India. Pe motocicletă. Până la noi a trecut prin 15 ţări şi peste tot s-a oprit să le vorbească oamenilor. Cu echipa Observator a discutat şi un alt subiect fierbinte: despre boala secolului: anxietatea. Şi ne-a dat o lecţie importantă.

Sadhguru, lider spiritual: Asta se întâmplă pentru că noi credem că avem nevoie să ne înţelegem rostul în viaţă. (...) Care este rostul unui nor? Care este rostul unei flori? Care este rolul cerului? (...) Viaţa în sine este un fenomen pe care noi nu îl putem înţelege. Şi când ceva este de neînţeles, de ce trebuie să ne căutăm rostul? Nu este nevoie de asta. 

Pe acelaşi subiect

Joi seară la Arenele Romane, în faţa a 5000 de spectatori, Sadhguru a deschis evenimentul cu o scurtă meditaţie. 

Sadhguru, în Cartea Recordurilor 

Sadhguru nu este la primul său proiect desfăşurat la scară largă. În 2006 a intrat în Cartea Recordurilor după ce a plantat împreună cu voluntarii 850.000 de puieţi într-o singură zi. Acum militează pentru conservarea solului.

Sadhguru, lider spiritual: Este o problemă a generaţiei noastre. Dar încă mai e timp. Dacă luăm atitudine, în 10-15 ani, putem schimba lucrurile semnificativ. (...) Orice om de ştiinţă responsabil vorbeşte despre faptul că din 2035 ar putea izbucni zeci de războaie civile în lume din cauza lipsei de hrană. (...) Doar să insistăm pe îmbogăţirea solului cu substanţe organice, pentru că doar aşa îl putem menţine viu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sadhguru a ajuns în România pe motocicletă şi a vorbit despre anxietate: "Care este rostul unui nor? Care este rostul unei flori?"