Antena Meniu Search
x

Video Salariații ar mai putea avea o zi liberă. Este valabil și pentru cei din mediul privat, dacă fac cursuri de prim-ajutor

Există acum o propunere legislativă aflată în dezbatere potrivit căreia angajaţii care participă la cursuri de prim ajutor ar urma să primească o zi liberă de la muncă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 31.05.2023, 17:25

Ziua liberă pentru angajații care participă la cursuri de prim-ajutor ar putea fi solicitată atât de angajații de la stat, cât și de cei care lucrează în mediul privat. 

Liber plătit 

Aceasta se acordă strict la cererea angajatului, care trebuie să depună și o dovadă a înscrierii la un astfel de curs. Sunt acceptate cursurile organizate de instituțiile statului, de cei de la ISU, dar și asociațiile și organizațiile nonguvernamentale sau orice altă entitate specializată și autorizată să organizeze cursuri de prim ajutor. 

Ziua liberă va fi plătită angajatului, dar angajatorul o va putea recupera de la stat, prin scăderea pe impozitul pe venit datorat în acea perioadă.

Potrivit inițiatorilor legii, acest proiect abia a intrat în dezbatere, se dorește încurajarea la cursurile de prim-ajutor, pentru că studiile arată că 8 din 10 români nu știu ce trebuie să facă în cazul în care cineva de lângă ei are nevoie de ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Salariații ar mai putea avea o zi liberă. Este valabil și pentru cei din mediul privat, dacă fac cursuri de prim-ajutor