Antena Meniu Search
x

Video Salvamarii, la datorie pentru siguranţa turiştilor de pe litoral

Liniştită sau agitată, marea este mereu imprevizibilă. Iar cei care veghează în fiecare sezon estival ca turiştii să nu-şi pună singuri viaţa în pericol atunci când se răcoresc sunt salvamarii. De la 1 iunie aceştia vor fi în efectiv complet pe toate plajele amenajate de pe litoral, însă munca lor a început deja. S-au amplasat geamanduri dar şi foişoare de observaţie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.05.2022, 20:26

Vezi și

Plajele sunt încă mai mult goale, dar nu mai e mult până când vor deveni un furnicar. Printre turişti, ca în fiecare an, vor exista şi imprudenți care se vor aventura în apa mării fără să ţină cont de pericole. Cei care încearcă an de an să-i ferească pe oameni de propria inconştienţă sunt salvamarii. Au pus totul la punct în aşteptarea... valului de turişti.

Valentin Ivan, salvamar: "Am pregatit toate materialele de salvare, skijeturi, barca de salvare, caiace, foişoarele, steagurile, tot ce trebuie pentru a interveni."

Salvamarii cer prudență din partea turiștilor

În ultima lună s-a lucrat la reamenajarea punctelor de prim-ajutor, dar şi pentru delimitarea locurilor unde turiştii pot să facă baie în siguranţă. Salvamarii speră, ca în fiecare an, ca turiştii să nu îşi rişte viaţa de dragul distracţiei.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Zderea, șef salvamari Năvodari: "Cele mai grele momente sunt atunci cand avem steagul roşu şi sunt valuri foarte mari şi turiştii nu prea ne ascultă".

Oricât ar fi de atractivă, marea învolburată cu valurile ei reprezintă, în acelaşi timp, şi cel mai mare pericol. Gabi Culea, șef al salvamari Mamaia: "Chiar dacă ești un bun sportiv sau un bun înotător te poate dovedi. Adică oricât de mult te-ai lupta sau cât de mare e frumusețea acelui val, el are o forţă foarte mare și dacă nu respecți aceste reguli poți ajunge într-o situație neplăcută".

De la 1 iunie, mai bine de 100 de salvamari vor patrula pe mare şi pe plajele de pe litoral. Cum într-un weekend plin de vară sunt şi 200 de mii de turişti pe plaje, gândiţi-vă de două ori înainte să vă aventuraţi dincolo de propriile limite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Salvamarii, la datorie pentru siguranţa turiştilor de pe litoral