Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Salvamont România a împlinit 55 de ani de existență. Campania iniţiată în ziua aniversară

Sunt zilnic la datorie pe cele mai înalte culmi, ori de câte ori suntem în pericol, iar astăzi este ziua lor. Salvamontiştii din România sărbătoresc 55 de ani de existenţă şi pornesc o campanie prin care turiștii să înțeleagă mai bine pericolele la care se expun atunci când urcă pe munte. Iată cum arată tabloul celor cinci decenii de Salvamont România.

de Claudiu Loghin

la 02.08.2024 , 18:27

Salvamontiștii se mândresc de ziua lor cu peste 250.000 de acțiuni de salvare și cu 41 de servicii Salvamont. Vorbim în date sintetice, potrivit site-ului Salvamont România, despre 74 de echipe de intervenție și de peste 1.100 de salvatori montani atestați, oamenii care trec prin școli de vară și de iarnă, care susțin periodic examene și se formează pentru a interveni atunci când este nevoie de ei.

Salvamont România, 55 de ani de existență

Salvamont România inițiază o campanie chiar de ziua în care se aniversează 55 de ani de când funcţionează sub această denumire. Salvatorii îşi doresc să scadă cu cel puţin o victimă numărul persoanelor care sunt în situaţii de urgenţă şi au nevoie de ajutorul lor pe munte.

Vezi și

Campania se derulează în această lună şi îşi doreşte să avertizeze turiştii asupra pericolului pe care abordarea traseelor nemarcate sau abordarea unor trasee prea dificile, ori abordarea unor trasee montane fără echipament adecvat îl reprezintă pentru buna desfăşurare a oricărei excursii montane.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Salvamont România a împlinit 55 de ani de existență. Campania iniţiată în ziua aniversară