Antena Meniu Search
x

Video Salvamontiştii braşoveni, dotați cu drone performante. Echipamentul le va permite să desfăşoare concomitent două acţiuni de căutate şi salvare, în zone diferite

Veste bună pentru turiştii din Braşov! De luna aceasta vor avea doua centre mobile de analiză a datelor din dronă, astfel că salvamontiştii vor putea să scaneze cu ajutorul acestor aparate o suprafaţă mult mai mare de teren şi să desfăşoare concomitent două acţiuni de căutate şi salvare în zone diferite.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.10.2023, 09:14

Vezi și

Cele două centre mobile de analiză a datelor sunt dotate cu drone, ecrane, analizor, invertoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune și au conexiune la internet asigurată de doi operatori de telefonie mobilă din România. În plus, vor avea conexiune la internet asigurat prin sistemul Starlink. Acest lucru va permite transmiterea în regin live a imaginilor captate de cele două sisteme ce căutare și salvare.

Salvamontiştii vor putea să desfăşoare concomitent două acţiuni de căutate şi salvare în zone diferite

În plus, dronele au autonomie de până la cinci ore, astfel încât sunt independente de surse externe de curent. Imaginile captate de aceste sisteme de căutare-salvare sunt analizate cu ajutorul inteligenței artificiale iar acest lucru permite acoperirea unei suprafețe de teren mult mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Salvamontiştii braşoveni, dotați cu drone performante. Echipamentul le va permite să desfăşoare concomitent două acţiuni de căutate şi salvare, în zone diferite