Antena Meniu Search
x

Intrarea în starea de alertă a redeschis marile șantiere din București

Se lucrează la foc continuu pe şantierele din Capitală. Municipalitatea a redeschis șantierele la marile lucrări de infrastructură din București, după o pauză de două săptămâni, luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 21:59

Vezi și
  • Se lucrează la pasajele Doamna Ghica, Ciurel sau Nicolae Grigorescu.
  • Muncitorii de pe șantiere, obligați să respecte anumite condiții.

Pasajele Doamna Ghica, Ciurel sau Nicolae Grigorescu ar urma să fie gata până la finalul acestui an, promit edilii.

Pasajul Ciurel ar trebui să fie gata luna viitoare, potrivit municipalităţii, dar nu în totalitate. Două dintre căile de acces sunt departe de finalizare. 

Lucrările la Pasajul Ciurel au fost reluate la 1 aprilie. Proiectul are o întârziere de 10 ani, iar investiţia se ridică la 500 de milioane lei. 

Locuitorii din zonă susțin că "mi se pare o lucrare ok, utilă, necesară, dar dacă nu se mai termină ... Aş vrea să se termine odată șantierul, să nu mai fie praf". 

Şi Podul Nicolae Grigorescu este aproape gata. Au fost încheiate lucrările la liniile de înaltă tensiune. Primăria Capitalei mai are de plătit 10 milioane şi jumătate din suma totală de 100 milioane de lei. 

Se lucreaza și la Pasajul suprateran Nicolae Grigorescu, după aproximativ doi ani de blocaj. Pasajul este realizat în proporție de 90% încă din 2018 și va fi gata vara aceasta în iulie, spun reprezentații Primăriei. 

Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură Primăria Municipiului București: Trebuia să fie finalizată în urmă cu vreo șase ani. 

Cel mai nou proiect de infrastructură al Primăriei Capitalei este Pasajul Doamna Ghica. Şantierul a fost deschis în septembrie anul trecut. Nici aici, termenul de finalizare, de 12 luni, nu va fi respectat. 

Pasajul Doamna Ghica va trece pe deasupra acestei intersecții și va reduce din traficul aglomerat. Va avea aproximativ 200 de metri lungime și aproape 17 metri lățime. Lucrarea va fi gata în luna noiembrie, două luni mai târziu față de termenul estimat. 

Constructorii muncesc după reguli noi. 

Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură Primăria Municipiului București: Am rugat constructorii ca muncitorii, atunci când vin la muncă, să aibă parte de un mic instructaj în aer liber, să nu mai părăsească şantierele să meargă să-şi cumpere de mâncare, să aibă recipiente separate de apă şi să aibă foarte mare grijă să nu stea în grupuri numeroase. 

Zeci de muncitori lucrează acum pe şantierul de la Strada Fabrica de Glucoză, aici unde se construiesc alte două benzi. S-au turnat deja primele două straturi de asfalt, iar întreg proiectul va fi gata în luna august. 

20% din bugetul Primăriei Capitalei merge spre șase proiecte de infrastructură ce ar trebui să fie gata până la finalul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Intrarea în starea de alertă a redeschis marile șantiere din București