Concurs de pregătit saraillie, pe malul lacului Techirghiol (Video)
Aromele din Istanbul s-au mutat pe malul lacului Techirghiol. Comunitatea turcă a organizat un festin culinar pe cinste. A fost, de fapt, un concurs de pregătit sarailie.
Aromele din Istanbul s-au mutat pe malul lacului Techirghiol. Comunitatea turcă a organizat un festin culinar pe cinste. A fost, de fapt, un concurs de pregătit sarailie. Este cea mai populară prăjitură turcească, care seamănă foarte mult cu baclavaua, însă are altă formă. Opt gospodine s-au aliniat la start, iar cea mai pricepută a fost premiată.
Gospodinele şi-au pus şorţurile şi s-au apucat să prepare cel mai delicios desert de pe malul Bosforului: sarailia.
După ce aluatul este împărţit în mici bulgări, se întind foile de plăcintă. Aici se vede cu adevărat cine se pricepe: trebuie să fie extrem de subţiri.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
Foile se înfăşoară pe un sucitor şi se încreţesc. Rulourile se aşează apoi în tavă, în formă de colac, şi se bagă la cuptor.
Însă înainte se stropesc cu unt topit. Iar când se rumenesc, se presară deasupra nucă mărunţită şi fistic şi se toarnă un sirop special.
Entuziasmaţi, copiii au încercat să le dea o mână de ajutor gospodinelor.
Sarailiile se prepară la fel ca baclavaua, dar nu au formă de plăcintă, ci de ştrudel foarte subţire. Originile reţetei se pierd în negura timpului.
Cele mai bune sarailii au fost premiate de un juriu exigent.
La final, gospodinele şi-au etalat talentul şi la.dans.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰