Antena Meniu Search
x

Video Șase berze au uitat drumul spre casă și au rămas "blocate" pe un câmp de lângă București: "Cred că sunt amorţite de frig. O viaţă e o viaţă, indiferent de situaţie"

Şase berze aciuate pe un câmp în comuna ilfoveană Berceni au dat peste cap viaţa localnicilor. Cei mai mulţi se tem că păsările, care ar fi trebuit să fie în drum spre ţările calde, nu vor mai rezista mult dacă nu sunt luate şi duse la căldură. În ultimele 2 nopţi temperatura a scăzut sub -5 grade, aşa că grija pare justificată. Îi liniştesc însă specialiştii, care spun că păsările se vor descurca.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 20:18

Vezi și

Localnică: Acuma nu ştiu dacă poţi să le prinzi uşor, dar la cât sunt de înfrigurate după atâtea zile de frig, nici nu cred că se mai pot mişca.

Berzele zgribulite din Berceni au stârnit mila localnicilor. O femeie cu suflet din localitate încearcă de câteva zile să le ajute - tot sună la asociaţii pentru protejarea sălbăticiunilor.

Au rămas blocate lângă București

Maria Ionescu: Sunt după 3-4 zile de ger năprasnic, a îngheţat balta, ele nu au ce mânca. Cred că sunt şi amorţite de frig, s-ar putea să fie în hipotermie. O viaţă e o viaţă, indiferent de situaţie.

Pe acelaşi subiect

Berzele care nu au mai plecat în ţările calde şi au rămas pe câmpurile şi lacurile de la marginea Bucureştiului i-au făcut pe mulţi localnici să se îngrijoreze.

Localnic: Unul din pericole sunt câinii, al doilea şi cel mai rău, oamenii.

Florin Bănţoiu: E primul an când le vedem în decembrie.

Copil: Sunt frumoase, îmi este milă de ele să nu moară. Le-am făcut poze. Stăteau pe casa noastră şi pe stâlpi. Aduc copii.

Ornitologii îi liniştesc pe cei îngrijoraţi de soarta berzelor: tot mai multe păsări încep să rămână în România iarna. Biologii îi sfătuiesc pe bunii samariteni să fie atenţi, ca să nu facă mai mult rău decât bine.

Andreea Oprea, Societatea Ornitologică Română: Păsările pleacă nu pentru că ar fi frig ci pentru că nu mai găsesc mâncare. Barza este o pasăre carnivoră, care mănâncă peşte, şopârle, broaşte. E important să ştim să nu fugărim păsările, pentru că odată ce le alergăm, ele îşi consumă energie.

Oana Vasiliu, medic veterinar: Să nu intervină, pur şi simplu trebuie lăsate în pace. Ele sunt nişte animale extrem de descurcăreţe, omnivore în mare parte. Rezistă chiar şi la minus 10, minus 11 grade, n-au nico problemă.

Berzele vin în ţara noastră în martie şi, de regulă, pleacă la sârşitul verii. Estimările spun că România este casă în anotimpurile calde pentru cinci, şase mii de asemenea păsări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Șase berze au uitat drumul spre casă și au rămas "blocate" pe un câmp de lângă București: "Cred că sunt amorţite de frig. O viaţă e o viaţă, indiferent de situaţie"