Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Neamţ a sunat la 112 de 364 de ori, în primele 9 luni din an. Într-un apel sesiza că primăria a mutat un cuib de berze

112! Numărul unic de urgenţă menit să ne salveze viaţa. Nu asta a înţeles şi un bărbat din Neamţ, care a sunat la 112, în primele nouă luni ale anului de nu mai puţin de 364 de ori. De fiecare dată cu o altă problemă şi niciodată cu o urgenţă reală

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 16:30

Un bărbat din Neamţ a sunat la 112 de 364 de ori, în primele 9 luni din an
Un bărbat din Neamţ a sunat la 112 de 364 de ori, în primele 9 luni din an - Shutterstock - foto ilustrativ

Sute de apeluri primesc zilnic operatorii aflaţi la celălalt capăt al firului, pentru ca mai apoi să trimită către noi echipaje ale poliţiei, pompierilor sau ambulanţei. Cele mai multe dintre apeluri vin în urma accidentelor rutiere, a agresiunilor sau a furturilor, scrie newsmoldova.ro.

Statistica a fost raportată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț care constată faptul că zilnic se primesc, în medie 46 de apeluri.

În primele 9 luni, au fost primite 969 de apeluri non-urgente și 498 de apeluri abuzive, în urma cărora au fost aplicate 432 de sancțiuni contravenționale.

Ce ajutor solicita bărbatul la 112

Pe acelaşi subiect

În cele peste 360 de apeluri pe care le-a efectuat de la începutul anului, bărbatul solicita sprijin pentru rezolvrea unor probleme care nu reprezentau o urgenţă, precum:

  • -o sesizare că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit; 
  • –poştaşul ar fi întârziat să  îi aducă cuponul de pensie;
  • –bărbatul a sesizat că primăria ar fi modificat un cuib al unei berze de pe un stâlp de electricitate.

Cu toate că bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional și avertizat cu privire la folosirea serviciului de apeluri de urgență, astfel de apeluri se înregistrează constant.

Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepsește cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau prestarea de la 200 la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Neamţ a sunat la 112 de 364 de ori, în primele 9 luni din an. Într-un apel sesiza că primăria a mutat un cuib de berze