Antena Meniu Search
x

Video Scandal la un spital din Vaslui. Lipsa medicamentelor ar fi putut duce la decesul mai multor pacienţi

Un medic de la Spitalul Municipal Huși acuză că lipsa medicamentelor din unitatea medicală e atât de gravă încât s-a ajuns în situaţia în care mor pacienţi. Medicul spune că vinovată este chiar conducerea spitalului. De cealaltă parte, managerul spune că totul este de fapt o răfuială politică. 

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 08:08

Vezi și

Medicul spune, pe un grup în care sunt mai mulţi medici din spital, că tocmai lipsa unor medicamente a dus la decesul unor pacienţi. 

Medic: Dacă aș trece sub tăcere, ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare ca sunt salvator cu mâinile goale. Vasluiul nu ne primește cazurile, așa că trebuie să avem cu ce le rezolva aici!

Bogdan Popa, director spital Huși: Este sub demnitatea unui medic să facă asemenea afirmaţii, afirmaţii pe care le resping în totaliatate. Medicul spune că au murit doi oameni în urma neadministrării acestor medicamente. Este părerea lui, părere pe care o resping. Cu atât mai mult cu cât nu a informat în timp util conducerea unităţii. 

Sebastian George Zmău, director medical: A fost lipsă de medicamente? Nu, nu. Colegii de la achiziţii fac tot timpul tot posibilul să achiziţioneze tot ce este nevoie şi medicamente şi materiale sanitare. Uneori mai sunt probleme cu furnizorii, dar se întâmplă foarte rar.

Pe acelaşi subiect

Au fost declanşate mai multe anchete care ar trebui să lămurească problema 

Ioan Ciupilan, primar Huși: Aştept concluzia consiliului de administraţie, o să prezint consiliului local. Punctul meu de vedere că va trebui luate nişte măsuri. Acolo unde şeful de secţie, directorul medical dacă au greşit şi nu s-au respectat treburile să fie sacţionaţi.  

Pe lângă DSP și Colegiul Medicilor, în acest caz și conducerea spitalului din Huși face propria investigație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Scandal la un spital din Vaslui. Lipsa medicamentelor ar fi putut duce la decesul mai multor pacienţi