Antena Meniu Search
x

Video Scene de groază în Argeş, după ce un tren plin cu călători a rămas fără frâne. Zeci de oameni au suferit atacuri de panică

Un tren plin cu călători a rămas fără frâne, ieri seară, în judeţul Argeş. Acesta venea de la mare, iar în gara Goleşti mecanicul a realizat că nu-l mai poate opri. Trenul a lovit macazul, iar liniile nu au mai putut fi schimbate. Aşa a ajuns pe linia unui alt tren, cu care risca să intre în coliziune frontală. În cele din urmă, trenul a fost oprit la timp, înainte de producerea unei tragedii. 

de Mariana Zaharia

la 02.06.2021, 11:52

Vezi și

”A venit mecanicul în spate şi l-a chemat pe controlor. ''Vino! Vino! Că am rămas fără frâne!''. Şi lumea vă daţi seama.” relatează un pasager.  Părea o scenă dintr-un film de groază. Mai mulţi pasageri au făcut atacuri de panică, când mecanicul a ieşit din locomotivă şi i-a cerut controlorului să tragă frână de urgenţă, pentru că nu mai poate opri trenul.

Viteza era foarte mică, dar am înţeles că era să ne lovim de un alt tren. Şi am înţeles că frâna de urgenţă nu a mers şi a trebuit să mergem în capătul celălalt al trenului să punem frână. În perioada asta mecanicul s-a panicat, lumea se îmbulzea în spatele trenului.

”Un băiat a tras de frână, a frânat şi am sărit toţi din tren. Efectiv, am sărit toţi din tren. Dar ce să vă spun, panica a fost groaznică mai ales că au fost atâţia copii, atâtea doamne. Am căzut unii peste alţii.” relatează un pasager.

Zeci de oameni au primit îngrijiri medicale

Pe acelaşi subiect

Trenul a fost oprit, într-un final, la 200 de metri de gară. Peste 40 de persoane au primit şi ajutor de la medicii SMURD, pentru că erau încă în stare de şoc.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: Un tren de călători care circula pe ruta Bucureşti - Piteşti - Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele stop amplasate la intrate în staţia Goleşti şi a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat şi nu au existat victime.

După ce şi-au revenit în fire, călătorii au fost preluaţi de alt tren, pentru a ajunge la destinaţii. CFR Călători a trimis o comisie de cercetare la Goleşti, iar specialiştii vor stabili ce s-a întâmplat cu trenul care a îngrozit zeci de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scene de groază în Argeş, după ce un tren plin cu călători a rămas fără frâne. Zeci de oameni au suferit atacuri de panică