Antena Meniu Search
x

Scene teribile în centrul Iaşului! Un şef al poliţiei, RUPT ÎN BĂTAIE de un sportiv de performanţă, sub privirile îngrozite ale trecătorilor

Scene îngrozitoare în centrul Iaşului! Şeful Secţiei III de Poliţie Iaşi a fost bătut în plină stradă de un tânăr medaliat la mai multe competiţii de judo.

Scene îngrozitoare în centrul Iaşului! Şeful Secţiei III de Poliţie Iaşi a fost bătut în plină stradă de un tânăr medaliat la mai multe competiţii sportive de judo.

Potrivit presei ieşene, băiatul s-a transformat într-un adevărat huligan în momentul în care poliţiştii au încercat să-l legitimeze.

"Mi-as dori ca autoritatea politistului sa nu scada ca urmare a unor astfel de incidente. Noi doar ne-am facut treaba", a declarat ieri, pentru BZI.ro, comisarul-sef Ovidiu Buculei.

Buculei Ovidiu
Pe acelaşi subiect

Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de un an, pe 4 august 2016.

Prima instanta a decis condamnarea huliganului la o pedeapsa de un an si trei luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. A batut doi politisti in plina strada, in centrul Iasului. Pentru un politist batut a primit noua luni de inchisoare, iar pentru al doilea, un an. Dupa contopirea pedepselor s-a ajuns la un an si trei luni.

Acum, Adrian Gheorghita Panainte, de doar 24 ani, asteapta verdictul judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, verdict care a fost anuntat pentru data de 10 noiembrie 2017.

Practic, asteapta sa-i fie redusa pedeapsa, după ce a depus la dosar mai multe copii ale diplomelor primite ca urmare a meritelor sportive.

Povestea

În 4 august 2016, comisarul-sef Ovidiu Buculei, in prezent seful Sectiei III de Politie, impreuna cu agentul-sef Gheorghe Baiceanu au pornit intr-o patrulare care avea ca scop combaterea traficului de tigari din zona Targu Cucu. Este o zona acolo in care zilnic sunt persoane care vand tigari de contrabanda.

Astfel, cei doi politisti au mers acolo pentru a-i legitima pe cei care comercializeaza tigari in mod ilegal si pentru a initia dosare penale, in cazul in care se impunea acest lucru. In jurul orei 15:00 politistii au vazut mai multe persoane care vand tigari si s-au dus catre ei. Au reusit sa opreasca acolo trei barbati despre care presupuneau ca vand tigari de contrabanda.

In realitate, era vorba de doi vanzatori si un cumparator. In timp ce ii legitimau pe cei trei, politistii l-au vazut pe Adrian Panainte iesind dintr-o curte cu o sacosa in care ar fi putut avea tigari. Pur si simplu, traficantul de tigari a trecut cu sacosa exact pe langa politisti. Nu si-a dat seama ce se intampla acolo, este singura explicatie. La vederea politistilor a plecat de acolo, insa a fost urmarit pana la intersectia strazii Golia cu stradela Armeana.

"Persoana vatamata, Gheorghe Baiceanu, îmbracat în uniforma, a coborât de pe locul din dreapta fata al autospecialei de Politie, iar dupa ce si-a declinat calitatea, i-a solicitat inculpatului sa prezinte actele de identitate, acesta raspunzând ca nu are asupra sa niciun document. Fiind întrebat daca detine tigari de contrabanda, inculpatul a devenit agitat si a scos din sacosa pe care o avea asupra sa un material textil pe care l-a fluturat sfidator în fata agentului Gheorghe Baiceanu, dorind sa-i arate în acest mod ca nu detine tigari", se arata in decizia prin care judecatorii de la prima instanta l-au condamnat pe bataus.

Adrian Gheorghita Panainte

Comisarul-sef Ovidiu Buculei nu era imbracat in uniforma, insa a coborat din masina pentru a-si ajuta colegul. I-a aratat legitimatia individului care refuza sa-si spuna datele de identificare.

"Inculpatul Adrian Gheorghita Panainte a întrebat persoanele vatamate, pe un ton agresiv, despre motivul legitimarii, concomitent începând sa se deplaseze din partea laterala a masinii Politiei catre partea din fata. Având în vedere ca inculpatul a refuzat sa dea relatii cu privire la identitatea sa, persoanele vatamate s-au îndreptat catre acesta si i-au solicitat sa le urmeze la Sectia 3 Politie. În urma refuzului inculpatului si observând intentia acestuia de a pleca de la fata locului, persoana vatamata Buculei Ovidiu l-a prins pe acesta de mâna stânga, iar persoana vatamata Gheorghe Baiceanu l-a prins de mâna dreapta, si l-au tras înapoi pentru a-l conduce fortat în autospeciala Politiei, aducându-l pâna în dreptul portierei stânga spate", descriu judecatorii ceea ce s-a intamplat acolo.

Dupa acest moment urmeaza agresiunea. Politistii nu si-au dat seama ca in realitate au de-a face cu un sportiv antrenat, praticant de judo. Tanarul a executat cateva manevre prin care a reusit sa evite prinsoarea politistilor, dar si sa-i loveasca.

Citeşte mai mult aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scene teribile în centrul Iaşului! Un şef al poliţiei, RUPT ÎN BĂTAIE de un sportiv de performanţă, sub privirile îngrozite ale trecătorilor