Antena Meniu Search
x

Schema prin care două cabinete din Mureș au fraudat CNAS cu 2 milioane de lei cu servicii medicale fictive

Două cabinete medicale din Mureş au fost percheziţionate de poliţişti care anchetează o fraudă de două milioane de lei. Administratorii unităţilor medicale sunt acuzaţi că ar fi înregistrat fictiv servicii de sănătate pentru a deconta ilegal banii de la Casa de Asigurări.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.03.2024, 13:41

Vezi și

Anchetatorii spun că mai bine de trei ani de zile, administratorii celor două cabinete medicale din județul Mureș înregistrau servicii medicale fictive, unele dintre ele la pacienți care nici măcar nu le treceau pragul. 

La final de lună trimiteau spre decontare la CNAS și serviciile medicale respective extrem de costisitoare în unele situații. Așa se face că în cei trei ani, prejudiciul adus statului depășește 2 milioane de lei, adică peste 400.000 de euro. 

Procurorii au aflat de schema ilegală care funcționa la cele două cabinete și au efectuat șase percheziții domiciliare la proprietarii cabinetelor, dar și la angajați. Până în prezent se fac cercetări pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Schema prin care două cabinete din Mureș au fraudat CNAS cu 2 milioane de lei cu servicii medicale fictive