Antena Meniu Search
x

Video Schema prin care o asociaţie de locatari din Piteşti fura apă din reţeaua publică. Paradox: Locatarii nu ar fi plătit niciodată mai puţin

O asociaţie de locatari din Piteşti a fost prinsă furând apă din reţeaua publică de alimentare. Societatea furnizoare de apă a observat că blocul a consumat mult mai puţin decât în lunile precedente, aşa că a făcut un control. Aşa a fost descoperit un branşament ilegal, care schimba valoarea consumului de apă. Pe fir au intrat şi poliţiştii care au deschis un dosar penal. 

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 13:56

Vezi și

Totul a ieşit la iveală în urma unui control. Reprezentanţii societăţii furnizoare de apă au observat că blocul cu 4 scări a înregistrat luna aceasta un consum de două ori mai mic decât în mod normal şi s-au dus să verifice. 

Cristian Gentea, primar Piteşti: S-a observat o diferenţă mare de la o lună la alta la una din asociaţiile de proprietari din zona de nord a oraşului şi acolo, mai mare ruşinea, am găsit un bypass. Practic, se fura apă dinainte de apometru. 

Schema prin care se fura apă din reţeaua publică

Instalaţia ilegală era montantă înaintea contorului de apă, iar consumul înregistrat nu era cel real. Prejudiciul creat astfel s-ar ridica la suma de 107.000 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Florian Popescu, adminstrator de bloc: Nici nu am ştiut că au contor aici. Ei trebuiau să pună al doilea apometru aici, nu e vina mea. O să-mi dau demisia, ce să fac. Plătesc suma pe care mi-au pus-o în cap cei de la apă canal. 

Deşi consumul înregistrat era mai mic decât cel real, locatarii nu ar fi plătit niciodată mai puţin decât ar fi consumat. Ba mai mult, prețul facturat de asociație este chiar mai mare decât tariful real al societății care furnizează apă.

Mihai Marinescu, director societatea furnizoare de apă: Oamenii comunicau către administrator consumul lor real. Asociaţia respectivă are un preţ unitar şi la apă şi la canalizare de 6,75 de lei, faţă de preţurile noastre, 6,42 cu TVA pentru apă. Nu ştiu de ce au ales să factureze la acest preţ, nu există această posibilitate. 

Administratorul se apără şi spune că a mărit tariful pentru a acoperi restanţele pe care le au unii locatari. 

Florian Popescu, adminstrator de bloc: Nu am voie să fac aşa ceva, dar eu trebuie să plătesc restanţele că altfel îmi opresc apa. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt şi continuă cercetările pentru a stabili cine este vinovat şi care sunt măsurile legale ce vor fi luate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Schema prin care o asociaţie de locatari din Piteşti fura apă din reţeaua publică. Paradox: Locatarii nu ar fi plătit niciodată mai puţin