Antena Meniu Search
x

Video "Se simte un ușor iz cadaveric". După furtunile de zilele trecute, plajele s-au umplut de scoici, crabi şi melci

Furtuna de ieri a trecut, iar astăzi este din nou cald şi numai bine pentru plajă, însă, din păcate, turiştii se confruntă cu o nouă problemă. Furtuna a adus din larg scoici şi melci şi le-a aruncat pe plaje, iar apa mării miroase urât, spun cei de la Asociația Pro Consumatori.

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 13:49

Vezi și

Reprezentanţii Apelor Române spuneau că spre seară şi la noapte vor interveni cu utilajele pentru a strânge aceste scoici, aşa cum procedează şi cu algele. Furtunile au făcut ca marea să înainte cu 10 - 15 metri, până după primul rând de sezlonguri, iar după ce s-a retras, a lăsat în urma ei "o mare" de scoici, crabi, peşti sau căluţi de mare. 

Românii sunt inventivi şi au făcut haz de necaz. Au încercat să ignore mirosul înţepător şi au început să adune scoici ca suvenir sau să construiască castele de nisip cu cei mici. 

„A început să se simtă un ușor iz cadaveric!”, spun cei de la Asociația Pro Consumatori. Conform asociaţiei, fiecare operator de plajă are obligația legală să mențină curățenia în zona sectorului de plajă administrat, inclusiv în zona de îmbăiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Se simte un ușor iz cadaveric". După furtunile de zilele trecute, plajele s-au umplut de scoici, crabi şi melci