Antena Meniu Search
x

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat nici azi la Poliţie. Fostul deputat a publicat aseară, la postul TV pe care îl deține, încă o înregistrare explozivă

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care este dispărut din 21 decembrie, nu s-a prezentat marţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova din Ploieşti, unde trebuia să semneze în cadrul controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie.

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat nici azi la Poliţie. Fostul deputat a publicat aseară, la postul TV pe care îl deține, încă o înregistrare explozivă

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care este dispărut din 21 decembrie, nu s-a prezentat marţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova din Ploieşti, unde trebuia să semneze în cadrul controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie.

Este pentru a doua când Ghiţă încalcă această prevedere stabilită prin ordonanţa care stipulează că trebuie să se prezinte săptămânal la Poliţie pentru a semna. Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte din nou, marţi, la ora 10.30, la sediul din Ploieşti al IPJ Prahova, pentru a semna în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova şi care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse din Poliţie.

Este a doua săptămână consecutiv când fostul deputat încalcă prevederile controlului judiciar care îl obligă să se prezinte săptămânal la IPJ Prahova pentru a semna.

Aseară, Sebastian Ghiţă a lansat, într-o nouă înregistrare, mai multe acuzaţii foarte grave la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Kovesi m-a abordat în clădirea SRI, K2.Kovesi mi-a explicat cât de vulnerabil este Vântu şi că va accepta să primească finanţare şi va ceda într-un fel Realitatea TV. Ea credea că Realitatea TV va deveni o televiziune laudativă cu diverşi mai-mari. Lucru acesta nu s-a întâmplat, dar eu am semnat acel contract cu Vîntu. Au apărut fricţiuni între mine şi Vântu, iar Laura Codruţa Kovesi a stat la pândă. A început să-mi explice cum se pot transforma anumite discuţii cu Vîntu în acuzaţii de şantaj. Ea mi-a sugerat ce să fac, dorind să facă un dosar mare care să o ajute să ajungă în fruntea DNA şi care s-o ajute să-şi consoliderze cariera. Găsiţi aceste serii de bancnote trimise de mine pe e-mailul doamnei Kovesi, pentru ca ele să fie probă în dosar…"Ne trebuie ceva convingător, că ameninţarea te-a făcut să cedezi cerinţelor impuse, respectiv pentru a da suma de bani solicitată. Acum vom motiva pe ce avem" Practic, doamna Kovesi îmi cerea dovezi care să-l acuze pe Vîntu şi care s-o ajute pe dânsa în acest dosar. Vine şi îmi spune negru pe alb că doreşte mai mult, un contract care să justifice, conform legii, de ce eu am făcut acea plângere. Eu ştiu bine cum au stat lucrurile. Ce n-am crezut, ce n-am ştiut este că va breveta acest model şi că va arăta acest model şi altor procurori pentru a măslui dosare. Atunci nu mi s-a părut nimic ciudat, pentru că şi mie îmi făcea probleme Vîntu. Când vezi acest mod de operare la DNA, te îngrozeşti. De ce a vrut doamna Kovesi acest dosar, de ce şi l-a dorit cu atâta ardoare. Dorea pentru sistem Realitatea TV şi după ce am ajuns acolo, au început să preseze, să nu mai apară ştiri, să dau afară jurnalişti... Nu am acceptat şi au apărut conflicte între mine şi sistem. Au ales pe altcineva, pe Elan Schwartzenberg  şi eu am rămas să construiesc România TV. Probabil s-au gândit că România TV va eşua, dar iată că România TV nu execută ordinele sistemului nici azi şi este cea mai bună staţie. Chiar dacă au existat meciuri şi presiuni, îi felicit şi pe cei de la Antena 3 că au rezistat. Şi lor li s-a întâmplat acelaşi lucru cu dosarul RCS-RDS. A fost un dosar măsluit şi am dovezile. Astăzi, ce au făcut cu Voiculescu, cu Patriciu, cu Adamescu, cu Vîntu, vor să facă şi cu mine: să-mi inventeze dosare şi să distrugă România TV. Mai vreţi încă o dovadă a relaţiei cu Laura Codruţa Kovesi, să fiţi siguri că eu şi ea am fost implicaţi în dosarul Realitatea Media? O firmă de construcţii din Ploieşti, de la Asesoft, a fost cea care a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus Nicolae Popa, cel care a falimentat FMI şi care a furat sute de mii de oameni. Aş vrea să o întreb pe doamna Kovesi ce fel de operaţiune este asta, de spălare de bani? Am trimis noi oameni în Indonezia? Ce dovezi mai clare vreţi că Laura Codruţa Kovesi a inventat acel dosar Realitatea Media şi că folosea pentru asta acel e-mail Cucuveaua Mov. Să ne gândim mai bine dacă acest sistem nu este monstruos…" a declarat Ghiță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat nici azi la Poliţie. Fostul deputat a publicat aseară, la postul TV pe care îl deține, încă o înregistrare explozivă