Antena Meniu Search
x

Video Secetă extremă în Maramureș. În unele localități autoritățile au stabilit reguli pentru folosirea apei

Dacă apele au măturat sudul țării în ultimele ore, în nord, seceta e stăpână. În cinci localități din județul Maramureș apa potabilă nu este furnizată în parametrii normali, iar în alte zone autorităţile locale i-au avertizat pe cetăţeni să nu irosească apa ca să ude plantele, să spele maşini ori covoare.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.07.2022, 15:02

Vezi și

Simona Vasiac, reporter Observator: "Pentru a vă arăta amploarea fenomenului am ieșit în câmp. După cum se vede, aici ar fi trebuit să fie o cultură de porumb dar, pământul, din cauza secetei s-a transformat în bolovani, iar plantele au o înălțime destul de mică comparativ cu anii anteriori."

" În județul Maramureș, mai exact în orașul Tăuții Măgherăuș, cinci străzi au apa raționalizată. Localnicii de aici nu au apă potabilă la robinete pe timpul serii. Tocmai de aceea trebuie să își facă provizii. La această oră, județul Maramureș se află sub cod galben de avertizare pentru vreme rea, însă așa cum se vede până la această oră, doar temperaturile ridicate au pus stăpânire pe această zi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Secetă extremă în Maramureș. În unele localități autoritățile au stabilit reguli pentru folosirea apei