Antena Meniu Search
x

Secţia pentru procurori ai CSM dezbate astăzi raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la controlul făcut la Parchetul General

Secţia pentru procurori ai CSM va dezbate, marţi, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul făcut la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va dezbate, marţi, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul făcut la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma solicitării ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va începe la ora 12.00

Inspecţia Judiciară a anunţat, cu o săptămână în urmă, că în 9 noiembrie a trimis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii "raportul având ca obiect eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului".

Controlul la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut loc în perioada 4 - 29 septembrie, iar echipa care a efectuat verificările a fost formată din opt inspectori judiciari.

Controlul Inspecţiei Judiciare a fost declanşat în baza unei cereri trimise în 19 iunie de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a solicitat controale la DNA şi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, motivând că la cele două instituţii nu au mai avut loc verificări de zece ani.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Secţia pentru procurori ai CSM dezbate astăzi raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la controlul făcut la Parchetul General