Antena Meniu Search
x

Reacţia primarului Clotilde Armand, după ce prefectul Capitalei a refuzat prelungirea stării de alertă în Sectorul 1

Clotilde Armand spune că Prefectura Capitalei nu a prelungit starea de alertă în Sectorul 1 pentru că Romprest a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.08.2021, 18:06

Clotilde Armand spune că va continua demersurile pentru a rezilia contractul cu Romprest
Clotilde Armand spune că va continua demersurile pentru a rezilia contractul cu Romprest

Compania Romprest a dat asigurări că nu mai "şantajează" autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare, a anunţat Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook. Întrebată dacă a crezut promisiunile companiei, primarul Sectorului 1 a negat şi a dat asigurări că va continua să facă demersuri în instanţă pentru a rezilia contractul cu Romprest.

„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanţii companiei de salubrizare şi Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Edilul a mai spus că a acceptat compania de salubrizare „ceea ce noi am spus de aproape un an de zile şi a refuzat sistematic să priceapă, menţinând un şantaj ticalos: fără facturi umflate şi fără curăţenie fictivă. În caz contrar vom aveam din nou stare de alertă”.

Sectorul 1 iese din starea de alertă

Pe acelaşi subiect

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, având în vedere că situaţia salubrităţii în teren este una bună.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, declarase încă de aseară, pentru Observator, că "lucrurile s-au îmbunătăţit" în Sectorul 1. "S-au strâns deşeurile pe care le identificaseră că erau depozite necontrolate. S-a îmbunătăţit şi situaţia salubrizării stradale", declara Alin Stoica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacţia primarului Clotilde Armand, după ce prefectul Capitalei a refuzat prelungirea stării de alertă în Sectorul 1