Antena Meniu Search
x

Video Şef din Poliţia Locală Iaşi, arestat după ce ar fi violat o fetiţă, încă de la vârsta de 9 ani. Agentul acuză o răzbunare a părinţilor

Acuzaţii extrem de grave la adresa şefului Serviciului Poliţia Călare din Poliţia Locală Iaşi. Părinţii unei fete de 11 ani spun că bărbatul le-ar fi violat copila, sub ameninţarea unui cuţit. Poliţistul se jură că e nevinovat şi susţine că ar fi victima unei răzbunări. La mijloc ar fi vorba de o sumă mare de bani, iar agresiunile s-ar fi întâmplat DUPĂ ce mama fetei l-a reclamat pe poliţist pentru înşelăciune. Şeful din Poliţie a fost arestat pentru 30 de zile. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.04.2023, 19:12

Vezi și

Reporter-polițist: Sunt adevărate acuzaţiile care vi se aduc?

- Sunt nevinovat!

- Ce aţi făcut, ce s-a întâmplat?

- Sunt nevinovat, nu am făcut aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

- Aţi violat-o? Aţi întreţinut relaţii sexuale?

- Sunt nevinovat. Cred că este o răzbunare, o defăimare, nu am făcut aşa ceva!

Violată din răzbunare

Bărbatul încătuşat este Tiberiu Cebotaru, până ieri şef al Serviciului Poliţia Călare din cadrul Poliţiei Locale Iaşi. Între timp, magistraţii au eliberat pe numele său un mandat de arestare pe 30 de zile. Acuzaţiile sunt extrem de grave: viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată. Victima sa avea 9 ani la momentul în care ar fi agresat-o prima oară. Fetiţa îi era elevă la cursurile de călărie pe care bărbatul le preda, ilegal, spun procurorii.

Clara Mihociu, reporter Observator: Toate faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut aici, la baza hipică a unui liceu din comuna Miroslava. Aici, bărbatul ar fi închiriat, împreună cu alte persoane, spaţiul pentru a ţine caii, dar şi pentru a oferi cursurile de echitaţie.

Mihai Cantemir, director Liceul Agricol Miroslava: El are un contract de închiriere din 2017.Are un spaţiu, un grajd, unde sunt cazaţi nişte cai. Nu ştiu, 4, 5, depinde de câţi proprietari are.

Stefan Fânariu, procuror Parchetul de pe Lângă Judecătoria Iași: Acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens.

Înşelăciunea şi exercitarea fără drept a unei profesii deja pălesc în comparaţie cu grozăvia celorlalte fapte.

Tiberiu Cebotaru: Un cal foarte bun, de dresaj sau de obstacole, s-ar putea să nu fie niciodată un cal potrivit pentru poliţie.

Medic veterinar de profesie şi pasionat de cai, sportiv de performanţă în echitaţie, bărbatul i-a impresionat pe părinţii fetiţei. Aceştia ar fi dorit să cumpere, de la soția polițistului local, un cal de aproape 24.000 de euro. De tranzacție s-ar fi ocupat chiar Tiberiu Cebotaru. Ar fi încasat de la cumpărători 8000 de euro. Apoi oamenii s-au răzgândit, au returnat armăsarul şi şi-au cerut banii înapoi. Numai că poliţistul local le-ar fi dat înapoi doar jumătate din sumă.

Liviu Zanfirescu, director Poliţia Locală Iaşi: Colegul a zis că este o chestiune privată. L-am înţeles şi am îndrumat acea persoană să se adreseze fie instanţei de judecată fiind o procedură civilă, fie Poliţiei, dacă se constată altceva.

Când a văzut că nu e chip să îşi mai recupereze banii, mama fetei l-a reclamat pe Cebotaru şefului său direct. După reclamaţia depusă de mamă, fata ar fi fost violată, spun procurorii. De trei ori.

Alexandra Cioata, avocata acuzatului: Clientul meu susţine că este nevinovat. Există şi un raport medical care nu confirmă raportul sexual. S-ar fi putut întâmpla, cum nu s-ar fi putut întâmpla, în acelaşi timp.

Presupusul agresor îi acuză pe părinţii fetei de defăimare şi spune că, de fapt, el este victima unei răzbunări. Şi totuşi sunt multe lucruri ce par cusute cu aţă albă în toată povestea.

Alexandra Cioata, avocata acuzatului-reporter: Nu s-ar fi ştiut până acum? Abia acum a povestit fata?

- Cum a aflat familia?

- Tocmai, nici noi nu ştim ce s-a întâmplat.  

Surse din anchetă spun că părinţii fetei ar fi aflat abia la sfârşitul lunii martie tot ce s-a întâmplat. Casa poliţistului local a fost percheziţionată, iar poliţiştii au ridicat un laptop şi un telefon în căutare de probe.

Reporter-Tiberiu Cebotaru: Îţi pare rău? Ai ceva să-ţi reproşezi?

- Sunt nevinovat.

- De ce atunci ţi-au dat 30 de zile, dacă.

- Asta o să urmeze şi o să-mi demonstrez nevinovăţia. Este o răzbunare.

Tiberiu Cebotaru a câştigat prin concurs, în 2018, încă de la înfiinţare, şefia Serviciului Poliţia Călare a Poliţiei Locale Iaşi. Şefii săi spun că a fost impecabil la serviciu.

Tiberiu Cebotaru: Calul nu este niciodată de vină, omul este de vină.

Şeful Poliţiei Călare Iaşi are două fetiţe de 9 şi 11 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şef din Poliţia Locală Iaşi, arestat după ce ar fi violat o fetiţă, încă de la vârsta de 9 ani. Agentul acuză o răzbunare a părinţilor