Antena Meniu Search
x

Video Şef din Poliţie şi nepot de ministru, reţinut de DNA. Mihai Rus şi-ar fi "sacrificat" chiar şi soţia pentru a-şi păstra permisul

Cutremur la vârful poliţiei Cluj. Şeful instituţiei, nepotul fostului ministru de interne Ioan Rus, a fost reţinut de procurorii DNA. Mihai Rus este acuzat că le-a ordonat subalternilor să mintă şi comită falsuri în acte, pentru a-i salva permisul de conducere. Prins de radar cu 120 de kilometri pe oră în oraş, ar fi făcut presiuni ca să dispară numele lui din procesul verbal şi să apară al soţiei. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.06.2024 , 19:53

Mihai Rus, nepotul fostului ministru de interne Ioan Rus, chestor de poliţie şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj s-a trezit astăzi cu procurorii DNA în biroul lui. Doi agenţi l-au reclamat că i-ar fi pus să măsluiască procesul verbal care îl aştepta după ce a depăşit viteza legală cu 70 de kilometri pe oră. Acuzaţiile vin împotriva unui şef de poliţie care cerea luna trecută...lege şi ordine.

"Ne dorim să imbunătăţim constant modul de intervenţie şi să facem acest lucru în condiţii de legalitate şi eficienţă", spunea atunci Mihai Rus, şeful IPJ Cluj.

Mihai Rus, reţinut de procurorii DNA

Vezi și

Azi, acelaşi Mihai Rus care îndemna la respectarea legii a fost reţinut de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. La fel au păţit şi cei doi agenţi care l-au reclamat, plus şeful lor de la Rutieră. Acuzaţiile sunt de complicitate şi obţinerea de foloase necuvenite. 

Pe acelaşi subiect

Fostul ministru de interne Ioan Rus nu comentează acuzaţiile la adresa nepotului. 

"Nu știu despre ce e vorba. Chiar nu știu despre ce e vorba", spune Ioan Rus, fostul ministru de Interne.

Sindicaliştii din Poliţie sunt, însă revoltaţi - spun că văd în aceste acuzaţii un tipar al şefilor corupţi, pe care puţini subalterni îndrăznesc să îi reclame.

"Știu că sunt la dosar și niște interceptări. Este anormal să ai presiune de orice fel de la nivelul de managment către orice fel de polițist. Tuturor trebuie să ni se aplice aceeasi lege", declară Mihai Zlat, vicepreședinte SNPPC. 

Mihai Rus este şeful Poliţiei Cluj de nici doi ani

A înlocuit un comandat care a fost achetat şi el de DNA pentru că l-ar fi ajutat pe soţul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, să scape de o amendă de circulaţie. 

Altă întâmplare care a scandalizat o ţară întreagă a avut loc anul trecut. Daniel Horodniceanu, fostul procuror-şef Antimafia a încercat să intimideze doi polițiști de la rutieră, care îl opriseră în trafic după o depăşire ilegală. 

"Sunt procuror-şef Horodniceanu de la Crimă Organizată, nu mă cunoaşteţi? Nu respectaţi nimic. Dumneavoastră faceţi cu mine chestii de genul ăsta, cu mine nu faceţi", declara Daniel Horodniceanu.

Fostul sef al procurorilor anti-mafia, Daniel Hordoniceanu, nu a primit nicio sancţiune pentru comportamentul lui care a indignat o ţară întreagă. Intimidarea poliştistilor nu a fost considerată faptă penală. În schimb, în cazul de la Cluj-Napoca, şeful Poliţiei ar putea ajunge la închisoare.

Nimic nu i s-a întâmplat nici preşedintelui de la Consiliul Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, care a jignit şi intimdat anul trecut un poliţist local pentru că îl lăsa să intre cu maşina într-o zonă interzisă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Şef din Poliţie şi nepot de ministru, reţinut de DNA. Mihai Rus şi-ar fi "sacrificat" chiar şi soţia pentru a-şi păstra permisul