Antena Meniu Search
x

Curs valutar

18 poliţişti locali, acuzaţi că au cerut bani de la şoferi pentru a le ierta mai multe ilegalităţi. Dosarul, deschis la sesizarea primarului Clotilde Armand

18 poliţişti locali, angajaţi ai primăriei Sectorului 1, au fost ridicaţi de Direcţia Generală Anticorupţie. Descinderile au avut loc chiar în această dimineaţă, în sediul Poliţiei Locale Sector 1. Poliţiştii, angajaţi la Serviciul Ordine Publică şi Biroul Rutier, sunt acuzaţi că ar fi săvârşit mai multe acte de corupţie.  

de Ana Grigore

la 30.05.2024 , 13:58

18 poliţişti locali, acuzaţi că au cerut bani de la şoferi pentru a le ierta mai multe ilegalităţi. Dosarul, deschis la sesizarea primarului Clotilde Armand 18 poliţişti locali, acuzaţi că au cerut bani de la şoferi pentru a le ierta mai multe ilegalităţi. Dosarul, deschis la sesizarea primarului Clotilde Armand

Cei 18 poliţişti locali sunt acuzaţi de infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Concret în perioada mai 2023 - feburarie 2024, aceştia ar fi primit diferite sume de bani de la mai mulţi şoferi pentru a trece cu vederea mai multe ilegalităţi.

Poliţiştii locali au fost monitorizaţi timp de jumătate de an de ofiţerii DGA, care au descins în această dimineaţă la sediul Poliţiei Locale, Sector 1 şi au făcut percheziţii. Cei implicaţi în acest caz se află la audieri şi au fost suspendaţi din funcţii până la finalizarea anchetei. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale în care se menţiona că în cadrul Poliţiei Locale se săvârşesc acte de corupţie. 

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale făcute în urmă cu câteva luni de către primarul Clotilde Armand, care avea suspiciuni că aceştia săvârşeau acte de corupţie, potrivit anchetatorilor.

Articolul continuă după reclamă

”Mai ştiţi proiectul european prin care am implementat măsuri anticorupţie în Primărie şi pentru care am fost trimisă în judecată în urma unei plângeri PSD? Astăzi îşi arată primele rezultate concrete. În acest moment sunt percheziţii ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie la sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208-210. Sunt vizaţi peste 12 poliţişti locali de la Serviciul Ordine Publică şi de la Biroul Circulaţie Rutieră. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale pe care am făcut-o în urmă cu mai multe luni, aveam suspiciuni de corupţie şi şpagă în cazul unor poliţişti locali care au fost angajaţi în timpul administraţiilor PSD şi PNL.

Am dat atunci dispoziţii actualei conduceri a Poliţiei Locale Sector 1 să ofere tot suportul ofiţerilor DGA, documente şi informaţii, pentru a obţine probele necesare şi a eradica rapid această problemă”, susţine Clotilde Armand. ”Plicurile, intervenţiile, nepotismele, comisioanele şi şpăgile sunt de netolerat în democraţie. Aşa se reformează cu adevărat instituţiile statului”, a adăugat primarul Clotilde Armand.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » 18 poliţişti locali, acuzaţi că au cerut bani de la şoferi pentru a le ierta mai multe ilegalităţi. Dosarul, deschis la sesizarea primarului Clotilde Armand