Antena Meniu Search
x

Video Şeful ATI şi singurul anestezist al Spitalului Judeţean din Călăraşi, prins drogat la volan cu 4 substanţe. Printre ele şi "praful îngerilor"

Șeful secţiei Terapie Intensivă din Călărași, singurul anestezist al Spitalului Judeţean, a fost prins drogat la volan. Potrivit unor surse, în mașina acestuia ar fi fost găsită și o seringă, iar la o testare ulterioară, ar fi ieșit pozitiv la patru substanțe. Specialiştii trag un semnal de alarmă: ar fi o practică printre anestezişti să recurgă la stimulente interzise pentru a face faţă presiunii şi turelor lungi.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 02.11.2022, 19:49

Vezi și

Nici nu se întunecase afară când Emerich Kovacs, șeful secţiei de Terapie Intensivă din Călărași, a fost prins drogat la volan de agenții de la rutieră. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum maşina de poliţie îl urmăreşte în trafic. Medicul abia ieșise din tură şi se îndrepta cel mai probabil spre casă. Nu a apucat să ajungă prea departe, însă. Polițiștii l-au interceptat și oprit pe o stradă din apropierea spitalului.

Bianca Ghiveci, Poliția Călărași: A fost pozitiv la cannabis. Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

Mai exact, doctorul s-a întors chiar la spitalul unde lucrează, unde colegii de la camera de gardă i-au luat probe. Potrivit surselor Observator, medicul ar fi ieșit pozitiv și la alte substanțe nu doar marihuana: canabis, amfetamină şi un anestezic numit ''praful îngerilor''. Mai mult, în mașina lui ar fi fost găsită o seringă, având o substanță necunoscută.

Bogdan Mihai, Spitalul Județean Călărași: Ca orice spital, există o magazie cu halucinogene. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cine are acces?

Bogdan Mihai, Spitalul Județean Călărași: Personalul care lucrează la ATI. Medicul şef, asistenta şefă şi celelalte persoane asistente. 

Reporter: Deci domnul în cauză avea acces la magazia respectivă?

Bogdan Mihai, Spitalul Județean Călărași: Conform fişei postului.

Reporter: În ultimul an au fost găsite diferenţe în magazie, lipsuri mai exact?

Bogdan Mihai, Spitalul Județean Călărași: Nu au fost găsite.

Specialiştii trag un semnal de alarmă: ar fi o practică printre anestezişti

Specialiştii spun însă că nu ar fi un caz izolat, şi alţi anestezişti ar recurge la subtanţe interzise pentru a rezista gărzilor şi turelor lungi. 

Marius Chipurici, toxicolog: Există posibilitatea asta și se folosesc, într-adevăr, opiacee, fentanil, morfină... 

Există însă şi varianta ca medicul anestezist să fi luat droguri cu mult timp înainte. Un cocktail de subtanţe nu iese din sânge în câteva ore, ci în câteva zile, explică specialiştii.

Marius Chipurici, toxicolog: În funcție de tipul de substanță psihotropă, timpul de înjumătățire variază de la câteva ore la câteva zeci de ore. De exemplu, morfina are câteva ore timpul de înjumătățire...

Pentru că procurorii nu au luat nicio decizie în cazul medicului anestezist, șefii spitalului din Călărași au decis că doctorul va intra în continuare în sala de operaţii. 

Bogdan Mihai, Spitalul Județean Călărași:  Spitalul nu a primit nicio înştiinţare din parte unei instituţii. La acest moment nu avem niciun fel de soluţie, doar rezultatul unui test. 

Emerich Kovacs este medic specialist ATI la Spitalul din Călărași din anul 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şeful ATI şi singurul anestezist al Spitalului Judeţean din Călăraşi, prins drogat la volan cu 4 substanţe. Printre ele şi "praful îngerilor"