Antena Meniu Search
x

Video Tren plin cu copii, blocat noaptea în câmp peste 9 ore, după ce s-a stricat locomotiva. Elevii se întorceau din tabără de la mare

Două trenuri, dintre care unul în care se aflau zeci de copii care se întorceau din tabără, de la Costineşti, au rămas blocate pe câmp noaptea trecută, din cauza problemelor apărute din cauza vijeliilor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.07.2021, 13:04

Două trenuri au stat mai bine de nouă ore blocate în câmp, după furtunile din noaptea de miercuri spre joi. Într-unul dintre trenuri se aflau zeci de adolescenţi care se întorceau din tabără de la Costineşti. Copiii au fost preluaţi ulterior cu microbuze.

Potrivit CFR SA circulația feroviară se desfășoară doar pe un singur fir între stațiile Brănești - Fundulea și Chitila - Buftea - Periș, din cauza avariilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, produse de rafalele puternice de vânt înregistrate în cursul nopții, în jumătatea de sud a țării.

La această oră, circulația trenurilor pe intervalul de stații Brănești - Fundulea se desfășoară pe un singur fir, din cauza avariilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, linia de contact fiind ruptă de rafalele puternice de vânt, iar alimentarea cu energie electrică a liniei de înaltă tensiune este întreruptă. Menționăm faptul că, din cauza acestei avarii, două trenuri de călători (IR 1921 -2, care circulă în relația Mangalia - Arad și IR 1991-2 care circulă în relația Mangalia - Timișoara) au rămas blocate pe firul II, acestea având nevoie să fie tractate cu o locomotivă Diesel înapoi în stația Brănești, pentru a-și relua circulația până în stația București Nord. Trenul IR 1921-2 și-a reluat circulația din stația Brănești la ora 08.15 minute, iar IR 1991-2, la ora 09.00, ambele cu destinația București Nord”, spune oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Fetești

Pe acelaşi subiect

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti - Constanţa a fost blocat în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri şi din cauza tamponării a două trenuri private de marfă, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe Litoral circulă pe rută deviată.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit în noaptea de miercuri spre joi, în triajul staţiei CF Feteşti, anunţă joi dimineaţă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa. Conform sursei citate, în cursul nopţii trecute, poliţiştii Postului Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul ca două trenuri de marfă s-au ciocnit în triajul staţiei CF Feteşti.

Mai exact, un tren a intrat în spatele celuilalt. Firul 1 şi 2 de circulaţie au suferit avarii la terasamentele de cale ferată şi linia de electrificare. La faţa locului au intervenit şi pompierii. "Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa," a transmis ISU Ialomiţa. În urma evenimentului mai multe vagoane de marfă au fost distruse.

Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor

Tot pe raza Regionalei CF București, avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică s-au înregistrat și pe intervalul de stații Chitila - Buftea - Periș, trenurile circulând în cursul nopții de miercuri sore joi doar pe un singur fir iar, în intervalul orar 07.30 - 09.12, traficul feroviar a fost închis temporar în stația Periș, după ce o persoană a fost lovită de trenul IR 1661. Circulația trenurilor pe raza stației Periș s-a reluat la ora 09.12, după finalizarea operațiunilor desfășurate la locul accidentului.

Din cauza acestui accident, 10 trenuri de călători (IR 1661, IR 1631, IR 1655, R 3005, IR 1550, IR 1654, IR 1688, IR 1742, IR 16030 și R 3014), care au staționat temporar în gările de pe traseu, au fost repuse treptat în circulație.

Și pe raza Regionalelor CF Timișoara, Brașov și Iași s-a intervenit permanent în cursul nopții pentru remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între stațiile Teregova - Armeniș, Lunca Bradului - Răstolița, Tușnad Sat - Tușnad Băi, Tușnad Sat - Sânsimion, Leșul Ilvei - Ilva Mică. La această oră pe aceste două segmente feroviare se circulă în condiții normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tren plin cu copii, blocat noaptea în câmp peste 9 ore, după ce s-a stricat locomotiva. Elevii se întorceau din tabără de la mare