Antena Meniu Search
x

Video Şeful de la Drumuri care a ascuns mita în frigider credea ca amprentele dispar la rece. Daniel Buzamăt ceruse şpagă salariul pe un an

După mita din portbagaj, de un milion de lei, pe care a primit-o anul trecut fostul baron PSD Vaslui, un alt caz revoltător iese la iveală. Directorul de la Drumuri şi Poduri Bârlad şi-a ascuns mita de 100.000 de lei primită de la un patron de benzinărie în frigider. Le-a spus anchetatorilor că spera că amprentele de pe bani vor dispărea. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.01.2024, 22:07

Vezi și

La un an şi nouă luni de când Daniel Buzamăt, şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad, şi Gică Călin, patron de benzinărie în Galaţi, şi-au dat mâna, cei doi au ajuns în faţa judecătorilor din Vaslui. Tot împreună. Directorul de 54 de ani şi-a ascuns chipul sub glugă.

În martie 2022, cei doi au încheiat un contract prin care Buzamăt trebuia să asfalteze un teren de lângă staţia PECO a lui Călin, în satul Toflea, la 50 de km de Bârlad. În realitate, a fost asfaltată o suprafaţă mult mai mare pe bani publici, iar pentru acest "serviciu" directorul a pretins 100.000 de lei. 

A ascuns banii în frigider, crezând că o să scape de amprente

Clara Mihociu, reporter Observator: Ca să nu dea de bănuit, șeful de la Drumuri și Poduri a împărțit suma primită drept mită în două. Jumătate din bani i-a dus în biroul său. 

Pe acelaşi subiect

Banii gheaţă i-a dosit la rece, într-un frigider modern, cu două uşi. I-ar fi pus acolo pentru că, spun anchetatorii, a crezut că, la temperaturi scăzute, amprentele dispar. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Cea de a doua tranșă, tot de 50.000 de lei, a ascuns-o în autoturismul personal. 

Mita era aproape venitul pe un an al lui Daniel Buzamăt

Toată şpaga a fost intermediată de un inginer, subaltern al lui Buzamăt, care i-ar fi dat o parte din suma primită într-o cofetărie. Mita reprezintă aproape întreg venitul anual al şefului de la Drumuri şi Poduri.  

Lucrările de asfaltare la benzinărie au durat aproximativ trei luni. La final, surpriză: în loc de 1.600 de mp ce trebuiau asfaltaţi, suprafaţa era triplă, peste 4.700 mp, iar cantitatea de materiale a fost de peste 450 de tone, dublu faţă de ce prevedea contractul.

Şeful de la Drumuri şi Poduri nu se află la primul scandal

Daniel Buzamăt a mai fost în centrul unui scandal de fraudă şi delapidare. Presa locală scrie că acum şase luni, poliţia a descins la el acasă şi la serviciu după ce o angajată concediată a mărturisit că ar fi primit bani de la director ca să păstreze tăcerea despre neregulile din instituţie.

Anul trecut, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, la pescuit, în timp ce primea şpagă un milion 250 de mii de lei. Banii au fost găsiţi într-o servietă, în portbagajul maşinii. Fostul baron PSD a cerut bani de la un prieten, supranumit "regele asfaltului" pentru a/l lăsa să se ocupe de refacerea unui drum judeţeanm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şeful de la Drumuri care a ascuns mita în frigider credea ca amprentele dispar la rece. Daniel Buzamăt ceruse şpagă salariul pe un an