Antena Meniu Search
x

Şeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA

Şeful Jandarmeriei Române este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare. Prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei, spun surse Observator. Bogdan Enescu nu este singurul vizat de anchetă, ci şi fostul şef al Jandarmeriei Române - Cătălin Sindile - cel care a condus acţiunea jandarmilor de la protestul din 10 august 2018.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 19.09.2020, 21:24

Vezi și
  • Bogdan Enescu și-ar fi aprobat ilegal peste 900 de ore suplimentare de muncă.
  • Suma încasată ar fi de 40 de mii de lei.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt prezentate la Observator 19.

Uzurpare a funcţiei - este acuzaţia pentru care este cercetat acum seful Jandarmeriei Române - colonelul Bogdan Enescu. A fost pus oficial sub urmărire penala pentru ca si-ar fi aprobat ilegal peste 900 de ore suplimentare de muncă in perioada Stării de Urgență. Ar fi încasat peste 40.000 de lei.

Alti 40.000 de lei ar fi incasat ilegal, cu aprobarea lui, doi fosti doi sefi din Jandarmerie. Vorbim despre generalul Constantin Florea si Catalin Sindile,  adjunctul jandarmeriei romane la momentul protestului diasporei din piata victoriei. Si ei anchetati acum in acest dosar,  deschis de Directia Nationala Anticoruptie in urma unei sesizari facute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

Jandarmeria Română a refuzat sa comenteze informatiile, iar Bogdan Enescu, pentru Observator, a negat acuzatiile. Surse din cadrul anchetei spun ca, saptamana viitoare, cel mai probabil joi dimineata, cei 3 vor fi citati la sediul dna pentru a da explicatii in fata procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA