Antena Meniu Search
x

Şeful Poliţiei Române, despre întâlnirea cu liderii Clanului Duduianu. "Dacă voiam să mă ascund, mă ascundeam de camere"

Şeful Poliţiei Române Liviu Vasilescu a dat noi explicaţii despre discuţiile purtate cu membrii clanului Duduianu înainte de înmormântarea interlopului Emi Pian. A fost totul legal şi a fost o soluţie de avarie pentru a preîntîmpina un posibil scandal sau un focar. Mai mult, admite el, nu e prima dată când astfel de discuţii - între interlopi şi şefii poliţiei - au loc. 

de Redactia Observator

la 28.08.2020, 23:35

Vezi și
  • Liviu Vasilescu neagă zvonurile despre o eventuală demisie sau demitere.
  • Şeful Poliţiei Române spune că întâlnirea nu a fost o negociere.

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Noi nu negociem. A fost o dispoziţie, să spunem aşa, la ora 8 trebuie înmormântat deoarece există foarte multe riscuri.

Este explicaţia oficială pentru o acţiune controversată: o întâlnire în miez de noapte la biserică între capii Poliţiei Române şi liderii clanului Duduianu. O întânire care nu a fost o negociere, insistă şeful Poliţiei Române, ci un mod obişnuit de a rezolva o problemă.

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Să punem în practică elementul surpriză. A fost o operaţiune oficială şi orice operaţiune oficială a Poliţiei Române este concretizată în toate documentele şi, bineînţeles, raportată.

O întâlnire aprobată până la cel mai înalt nivel în minister după ce planul iniţial a eşuat. 

În primă fază Poliţia Capitalei a solicitat mandat pentru 33 de percheziţii la Clanul Duduianu vineri pe 7 august, Judecătoria Sectorului 5 nu a aprobat, aşa că sâmbătă şeful Poliţiei Române a fost chemat să găsească o soluţie. Elementul surpriză, aşa cum îi spune Liviu Vasilescu. A venit pe stradă şi l-a chemat la discuţii pe unul din liderii clanului Duduianu, însă nu din familia lui Emi Pian. Ci un om în comunitatea lor are încredere şi cu care şefii din Poliţie au mai purtat astfel de discuţii şi în trecut.

Mai mult, şeful poliţiei Române recunoaşte că nu e prima dată când poliţiştii şi interlopii ajung la aceeaşi masă şi nu pe pozoţii adverse. 

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Sunt acţiuni care se fac. De paştele blajinilor, când erau tot date că se vor strânge mulţi în cimitire, ne-am întâlnit cu reprezentanţii rromilor şi am pus la punct strategia. Reprezentanţii ţin legătura cu şefii de IPJ-uri, ţin legătura chiar cu mine unii.

Discuţii au fost şi cu reprezentanţii bisericii. Şeful Poliţiei Române spune că acţiune a fost una la vedere. 

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Dacă voiam să mă ascund, mă ascundeam de camere, nu stăteam în stradă, stăteam în maşină, nu veneam cu maşina oficială. Rezultatul este că nu a fost nici scandal şi nici nu am avut îmbolnăviri în masă.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, dar şi secretarul de stat Bogdan Despescu neagă zvonurile privind o eventuală demisie sau demitere. 

În plin scandal legat de întîlnirea de taină, Ministerul Afacerilor Interne postează pe Facebook o glumă legată de transferul fotbalistului Lionel Messi. Peste 2.000 de distribuiri şi peste 1.500 de comentarii a strâns poza cu starul Barcelonei la pupitrul ministrului Marcel Vela. Dar internauţii nu au ratat ocazia să-i faulteze în comentarii.

"Bănuiesc că de-aia vi s-au întalnit şefii cu interlopii noaptea - strângeau bani pentru clauza de reziliere, nu?", a spus un Internaut.

În tot acest timp, ies la iveală noi detalii şi conexiuni ale familiei Duduianu. Vărul soţiei lui Emi Pian a fost numit la începutul acestui an membru în consiliul de administraţie al fabricii de timbre Romfilatelia din cadrul Poştei Române.

Ovidiu Săcăra, reprezentant Poşta Română: Intenţia dânsului a fost clară, a fost selectat, eu ca reprezentant AGA l-am numit. Mă uit în primul rând la CV, la capacităţi, la calităţi. La momentul respectiv numele de Mototolea nu mi-a spus nimic.  

Silviu Mototolea a ocupat aproape 4 luni această funcţie şi a avut o indemnizaţie de 2.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Şeful Poliţiei Române, despre întâlnirea cu liderii Clanului Duduianu. "Dacă voiam să mă ascund, mă ascundeam de camere"