Antena Meniu Search
x

Video Semnal de alarmă: Din iarnă, 32% dintre coloniile de albine au murit din cauza pesticidelor în România

Stropirea cu pesticide a culturilor a omorât iarna trecută o treime dintre coloniile de albine, cred apicultorii. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.07.2022, 09:30

Vezi și

Mulţi apicultori spun că stupii lor cad într-o linişte ciudată, după fiecare sezon pentru că albinele mor sau nu se mai întorc acasă. De altfel, oamenii au pus bani deoparte tocmai ca să compenseze moartea masivă a albinelor. De vină sunt pesticidele cu care sunt stropite în principal culturile de rapiţă şi floarea-soarelui.

32% dintre coloniile de albine au murit din cauza pesticidelor

Neonicotinoidele sunt substanţele care provoacă probleme, afectarea abilităţilor de zbor şi navigaţie, paralizie cervicală la albine şi în final moartea. Prea puţini fermieri folosesc substanţe mai puţin toxice şi măcar anunţă când fac. 

Apicultorii cred că de iarna trecută, România a pierdut peste 32% dintre coloniile de albine, una dintre cele mai mari rate din Europa.

Albinele pier din cauza pesticidelor cu care sunt stropite în exces culturile de rapiță si floarea soarelui, in principal. În urmă cu 4 ani, CE a interzis total folosirea semințelor tratate cu neonicotinoide. În România, sunt încă folosite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Semnal de alarmă: Din iarnă, 32% dintre coloniile de albine au murit din cauza pesticidelor în România