Antena Meniu Search
x
LIVE

Sentința primită de tânărul care a înjunghiat o profesoară, într-un liceu din Ploieşti. Mihai Alexandru căuta răzbunare pentru că rămăsese repetent

Tânărul care în ianuarie 2019 a înjunghiat o profesoară în incinta Liceului "Spiru Haret" din Ploieşti, nemulţumit că rămăsese repetent, a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii şi ordinii publice, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De Redactia Observator la 21.01.2022, 16:49
Sentința primită de tânărul care și-a înjunghiat profesoara de matematică, în incinta unui liceu din Ploieşti
Sentința primită de tânărul care și-a înjunghiat profesoara de matematică, în incinta unui liceu din Ploieşti - Observator

În plus, el trebuie, de asemenea, să achite peste 11.000 de lei cheltuieli medicale Spitalului Judeţean Ploieşti, unde profesoara înjunghiată a stat internată timp de 11 zile. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat la 11 ani şi două luni de detenţie pe Mihai Alexandru Niţescu, pentru tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii şi ordinii publice, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. La data faptei, în ianuarie 2019, tânărul avea 22 de ani. 

În plus, sentinţa prevede menţinerea "măsurii de siguranţă a obligării provizorii la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol", care a fost stabilită la scurt timp de la agresiune. 

Tânărul, obligat la plata cheltuielilor medicale suportate de victima sa

Pe acelaşi subiect

Totodată, magistraţii îl obligă pe inculpat să plătească Spitalului Judeţean Ploieşti suma de 11.112,80 lei despăgubiri civile, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 19.01.2019 şi până la plata efectiva, reprezentând contravaloarea prestaţiilor medicale acordate persoanei vătămate în perioada 29.01.2019 - 08.02.2019. Ministerul Educaţiei Naţtionale şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Ploieşti nu răspund în calitate de parte responsabilă civilmente, scrie news.ro.

Mihai Alexandru Niţescu și-a înjunghiat fosta profesoară în abdomen

Niţescu, fost elev al şcolii, care fusese exmatriculat, a înjunghiat, în 29 ianuarie, o profesoară, soţia unui judecător din Ploieşti. Incidentul a avut loc în faţa cancelariei, profesoara fiind înjunghiată cu un cuţit în abdomen. Cuţitul a fost găsit la faţa locului, iar când a fost prins de jandarmi, tânărul avea la el  mai multe arme albe.

Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, din cauza leziunilor provocate organelor interne.

Tânărul a scris un mesaj pe Facebook înainte de atac

Cu doar câteva ore înainte să comită atacul, tânărul de 22 de ani a scris pe Facebook un mesaj în care anunţa că a venit timpul răfuielii. "M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plăteşti şi nimeni şi nimic nu mă putea opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să îţi sune în cap tot ce ţi-am promis. Nici clamparu nu a făcut ce o să îţi fac eu ţie. L-ai vrut pe dracu, îl ai!", ar fi scris Niţescu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Sentința primită de tânărul care a înjunghiat o profesoară, într-un liceu din Ploieşti. Mihai Alexandru căuta răzbunare pentru că rămăsese repetent

BREAKING NEWS

Austria ridică graniţele aeriene pentru România. Marcel Ciolacu: Am spart gheața! Merităm în Schengen

Austria ridică graniţele aeriene pentru România. Marcel Ciolacu: Am spart gheața! Merităm în Schengen