Antena Meniu Search
x

Aglomerație la sfințirea Catedralei Ortodoxe "Învierea Domnului" din Oradea

O mare de oameni s-a strâns în centrul oraşului Oradea la slujba de sfințire a Catedralei Orodoxe "Învierea Domnului", oficiată de Preafericitul Daniel. Credincioșii nu au avut voie să intre în catedrală din cauza regulilor din pandemie. Cu toate astea, în momentul apariției patriarhului, enoriaşii nu au mai ținut cont de distanțare și s-au înghesuit sa îl fotografieze. Credincioşii au rupt rândurile şi s-au călcat în picioare să treacă şi prin altarul catedralei, deşi clericii au anunţat că va rămâne deschis încă o săptămână.

de Redactia Observator

la 21.09.2020, 15:17

Vezi și
  • Slujba de sfințire a fost săvârșită de Patriarhul Daniel
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Aproape două mii de oameni au venit la slujba săvârşită de Patriarhul Daniel. Totul a decurs bine, până la sfârșitul ceremonialului religios, când oamenii care s-au aşezat la rând, pentru a intra în altar, s-au îmbulzit şi s-au călcat în picioare.

Credincioşii au venit din toate colţurile ţării pentru a se ruga. Oamenii au stat afară, pe platoul de lângă lăcaşul de cult și de pe șoseaua închisă traficului rutier. Slujba a fost transmisă pe două ecrane de mari dimensiuni.

Eparhia din radea a anunţat că pentru a evita aglomeraţie, închinarea în Sfântul Altar se va putea face timp de o săptămână, până pe 27 septembrie, inclusiv, în afara programului liturgic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Aglomerație la sfințirea Catedralei Ortodoxe "Învierea Domnului" din Oradea