Antena Meniu Search
x

Video Şi-a dat licenţa pe patul de spital şi apoi a învins o tumoare pe creier. Carlo, un exemplu de rezistenţă şi curaj. Minune la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Minune la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Un tânăr student şi-a dat licența de pe patul de spital, apoi a fost supus unei intervenţii chirurgicale în care a învins o tumoare de 9 cm pe creier. "M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor", a declarat Carlo după operaţie.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 11:12

Şi-a dat licenţa pe patul de spital şi apoi a învins o tumoare pe creier. Carlo, un exemplu de rezistenţă şi curaj. Minune la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi
Şi-a dat licenţa pe patul de spital şi apoi a învins o tumoare pe creier. Carlo, un exemplu de rezistenţă şi curaj. Minune la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi - Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași - Pagina Oficială

Un tânăr student în vârstă de 22 de ani, specializat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată, a trecut printr-o experiență incredibilă, reușind să învingă o tumoare de 9 cm în diametru, descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași după investigații de înaltă performanță. "În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol. Acum, tânărul numește medicii săi eroi și le mulțumește pentru salvarea sa", au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași pe pagina de Facebook. 

Cazul remarcabil a început când tânărul avea simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. După consultarea specialiștilor și efectuarea unor investigații de imagistică de înaltă precizie, a fost descoperită o tumoare cerebrală de proporții impresionante. Tumoarea, cu un diametru de 9 cm, reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului, arată medicii de la Iaşi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență

În ciuda presiunii și stresului provocate de această situație, tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență. Cu determinare și dorința de a învinge obstacolul, el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medicii.

După o pregătire intensă și încurajat de eforturile și sprijinul medicilor, tânărul și-a susținut examenul de licență cu succes, demonstrând un nivel remarcabil de rezistență și dedicație.

Imediat după examen, tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe pentru îndepărtarea tumori. Neurochirurgii pricepuți și întregul personal medical au depus eforturi extraordinare pentru a realiza o rezecție totală a tumori, în timp ce au menținut integritatea vaselor importante din creier. Operația a fost un succes și tânărul a fost eliberat din pericol, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Un exemplu de curaj, rezistență și determinare

În prezent, tânărul student se află în perioada de recuperare și se simte bine. El îi numește pe medicii săi eroi, recunoscând eforturile lor de a-i salva viața și de a-i oferi o șansă la un viitor sănătos și promițător.

Experiența sa impresionantă servește drept inspirație pentru mulți alți tineri care se confruntă cu provocări medicale. Este un exemplu de curaj, rezistență și determinare, subliniind importanța sprijinului medical și devotamentul echipei de specialiști.

"S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!", a spus Carlo Felix Adam, student la Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată. 

Din ce în ce mai mulţi tineri cu probleme și cu tumori

"E un caz complex al unui tânăr student. De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament. În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. O tumoare de nouă centimetri în diametru care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali. Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.

Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor. Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie",  a explicat conf. univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Şi-a dat licenţa pe patul de spital şi apoi a învins o tumoare pe creier. Carlo, un exemplu de rezistenţă şi curaj. Minune la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi