Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şi-a învins emoţiile şi a salvat o viaţă. Povestea fetiţei din Oradea care a sunat la 112 pentru a-şi ajuta fratele

O fetiţă de zece ani din Oradea ai cărei părinţi sunt surdo-muţi a sunat la 112 şi şi-a salvat fratele. Convorbirea telefonică a fost făcută publică de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe reţelele de socializare pentru a fi un exemplu. Ema şi fratele ei au vorbit in exclusivitate pentru observator.  

de Redactia Observator

la 14.02.2022 , 19:55

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fetiţa care vorbeşte la telefon se numeşte Ema şi are doar zece ani. Pentru că fratele ei Andrei, mai mic cu un an, se simțea din ce in ce mai rău, iar părinții erau disperați că nu știau cum să îl ajute, copila a preluat responsabilitatea.

Ema Mance: A fost palid, i-a fost greaţă, a vărsat de 2 ori şi am vrut să sun că îi venea să leşine 

Vezi și

Andrei Mance: Mi-a venit greaţă, mi-a fost aşa de rău încât de-abia m-am ridicat din pat. Mami i-a zis  Emei să sune şi ea a acceptat că i-a fost milă de mine. A fost emoţionată că ea n-a mai sunat la salvare, că ea e mai timidă, să zic. 

Pe acelaşi subiect

În urma apelului la 112, ambulanța l-a dus pe Andrei la spital pentru mai multe investigații. Probleme cu colecistul, a fost concluzia medicilor. 

Prima dată nu a vrut să sune, dar mama a insistat. L-au dus la UPU la spitalul judeţean, i-au făcut investigaţii.Capul îl durea şi a şi vomat în ziua respectivă. 

Angelica Platon Asociaţia Naţională a Surzilor: Marea majoritate a copiilor auzitori din familii de surzi sunt mult mai maturi, preiau multe din atribuţiile părinţil

Andrei e convins că sora lui i-a salvat viața

Andrei Mance: Durerea pe care am simţit-o m-a îngrijorat că sunt pe moarte, sincer să fiu. Că mă durea foarte tare.

Ema Mance: Îmi era ruşine să sun şi sunau până atunci vecinii, dar acum a fost pentru mine prima data. Multe emoiţi

Reporter: Consideri că l-ai salvat pe frăţiorul tău sunând la 112?

Ema Mance: Da!

Cei cu deficienţe de auz şi de vrobire au o aplicație pe telefon, prin care pot suna la serviciul de urgenta. Doar că mama copiilor și-a schimbat telefonul și nu a mai reușit să o instaleze.

Angelica Platon Asociaţia Naţională a Surzilor:  Este o aplicaţie care îi ajută pe foarte mulţi dintre surzii noştri. Dar le-am spus să nu îşi schimbe numărul. În momentul în care îşi schimbă numărul de telefon se pierde şi aplicatia respectivă.

Curajul Emei i-a impresionat şi pe operatorii STS care au decis să facă publică discuția micuţei cu operatorul de la numărul unic de urgenţă pentru a fi un exemplu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Şi-a învins emoţiile şi a salvat o viaţă. Povestea fetiţei din Oradea care a sunat la 112 pentru a-şi ajuta fratele