Antena Meniu Search
x

Video Silviu a trecut la limită probele de recrutare şi a ajuns militar. Ce salariu va primi la început

Respinşi, în pas alergător. Armata română e în pană de noi recruţi pentru război. 60% dintre cei care au vrut să devină militari au primit un mare "nu" la concursul de selecţie. Cei mai mulţi au picat tocmai proba sportivă pentru că nu putut să alerge doi kilometri în 10 minute. Alţii au avut probleme cu testul psihologic. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.04.2024, 19:29

Vezi și

Atrași de salariile și condițiile bune din armată, aproape 6.500 de români şi-au depus dosarul de înscriere la centrele militare din întreaga ţară, în perioada februarie-aprilie. În ziua examenului de admitere, 60% dintre ei au fost, însă, respinși. 

Cristi Popovici, reporter Observator: Deşi entuziasmul a fost mare din partea românilor şi optimismul ridicat în rândul oficialiilor MApN, doar 40% din cei înscrişi au trecut probele de concurs. Un sfert dintre candidaţi au picat proba sportivă, 18% dintre ei nu au trecut proba psihologică, iar 12% au fost respinşi la examenul medical.

Alergarea de doi kilometri a fost un obstacol de netrecut

Alergarea de doi kilometri a fost un obstacol de netrecut pentru majoritatea candidaților. Silviu, unul din norocoșii care au promovat toate probele, recunoaște ca a trecut la limită linia de sosire.

Pe acelaşi subiect

Silviu Diaconescu, militar profesionist: M-am oprit de 4 ori şi dacă mă opream şi în ultimul tur, sigur picam. Adică am scos un termen la limită 10 minute şi 11 secunde.

Acum, tânărul așteaptă să fie repartizat la o unitate unde va începe instrucția. Spune că salariul care începe de la 4.399 de lei, bonusurile și siguranța locului de munca l-au făcut sa aleagă această carieră.

Silviu Diaconescu, militar profesionist: Este un domeniu mai strict, te formează ca şi bărbat, este foarte multă disciplină şi te menţine fizic.

Ministerul Apărării va organiza o nouă etapă de recrutare

Pentru că au rămas disponibile aproape 2.500 de locuri de militari profesionişti, Ministerul Apărării va organiza o nouă etapă de recrutare.

Lt. col. Claudiu Panait, centrul militar Sector 5: MApN îşi doreşte recrutarea unei resurse umane performante, tocmai de aceea ne-a bucurat nr. mare de candidaţi. Vorbind de probele sportive, cei mai multi au fost declaraţi respinşi la alergarea pe teren variat pe distanţă de 2 km.

Cei care vor să aibă o şansă la probele sportive sunt sfătuiţi să înceapă din timp antrenamentele.

Iulian Dinu, preparator fizic: Dacă vorbim de o persoană care îşi doreşte să intre în armată, dar nu a mai facut pregătire, recomandăm chiar şi cu 9-12 luni să vină să înceapă pregătirea sportivă.

Şi examenul psihologic trebuie luat în serios

Şi examenul psihologic trebuie luat în serios, mai ales că, statistic, unul din 5 candidaţi pică această testare.

Constantin Cornea, psiholog: Te întreabă dacă te-ai gândit să te sinucizi sau să faci rău. Tinerii care dau aceste teste stau mult în mediul online şi nu mai conştientizează valoarea întrebărilor şi răspund ca în modul online, fără să conştientizeze că acele întrebări îi exclud.

Armata României are în desfăşurare mai multe programe de recrutare a voluntarilor. În Parlament, există şi un proiect de lege prin care românii pot face doar patru luni de armată, pentru care vor fi plătiţi cu aproape 20.000 de lei. La finalul pregătirii, rămân încadraţi ca rezervişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Silviu a trecut la limită probele de recrutare şi a ajuns militar. Ce salariu va primi la început