Antena Meniu Search
x

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu, numită judecător la CCR de Klaus Iohannis

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, a fost numită judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Petre Lăzăroiu. Decretul a fost semnat luni, 6 mai 2019.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 13:39

Judecător CCR
Simina Tănăsescu a fost numită judecător la CCR de Klaus Iohannis - Hepta

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, a fost numită judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Petre Lăzăroiu. Decretul a fost semnat luni, 6 mai 2019.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai a.c., decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019", anunţă Preşedinţia.

Simina Tănăsescu a demisionat de la Cotroceni în 20 iunie 2018, în urma scandalului provocta de o discuţie avută cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu pe tema mandatului acestuia. Preşedinţia spunea la acel moment că nu a fost nicio presiune, dar că nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune în rândul opiniei publice. Plenul Curţii Constituţionale a decis sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu discuţia dintre Simina Tănăsescu şi Petre Lăzăroiu. 

Scandalul a izbucnit după ce judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a declarat că a avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundaţia VeDem Just îi cere preşedintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.

Lăzăroiu spunea că mandatul său este perfect legal şi că ”se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze şi nici nu s-a simţit presat din partea acesteia.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu, numită judecător la CCR de Klaus Iohannis