Antena Meniu Search
x

Simona Halep, anunţ îngrijorător. Medicii i-au descoperit o boală care poate duce la complicatii grave

Simona Halep a făcut un anunţ public în care precizează că, în urma unui RMN, medicii au descoperit că suferă de hernie de disc. Sportiva precizează că va discuta cu medicii în următoarele zile şi va oferi detalii în legătură cu această situaţie. Halep a mulţumit tuturor pentru susţinere.

Simona Halep a făcut un anunţ public în care precizează că, în urma unui RMN, medicii au descoperit că suferă de hernie de disc.

Sportiva precizează că va discuta cu medicii în următoarele zile şi va oferi detalii în legătură cu această situaţie. Halep a mulţumit tuturor pentru susţinere.

Potrivit medicilor, hernia de disc poate cauza dureri majore de spate si, lasata netratata, poate duce la complicatii mai grave.

Hernia de disc este o afectiune neurologica si apare atunci cand unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplaseaza. Mai exact, discurile intervertebrale sunt niste cartilaje localizate intre vertebre. Aceste discuri asigura stabilitatea coloanei vertebrale, permit miscarea vertebrelor, functioneaza ca un amortizor, protejand vertebrele de socuri sau de uzura.

Pe acelaşi subiect

In functie de zona unde apare, exista doua tipuri de hernie de disc:

- hernia de disc cervicala - apare atunci cand este dislocat un disc in zona superioara a coloanei vertebrale, in apropierea gatului;

- hernia de disc lombara - se manifesta atunci cand este dislocat un disc in zona inferioara coloanei, in apropierea bazinului. Cel mai des des intalnit tip de hernie de disc este cea lombara.

Efortul fizic exagerat se numără printre cauzele şi factorii de risc ai herniei de disc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Simona Halep, anunţ îngrijorător. Medicii i-au descoperit o boală care poate duce la complicatii grave