Antena Meniu Search
x

Sinistraţii din Satu Mare s-au întors la casele lor, la 5 zile după inundațiile istorice. Cu ochii în lacrimi, oamenii au început să-și repare gospodăriile

La cinci zile după inundaţiile istorice din judeţul Satu Mare, sinistraţii s-au întors la casele lor. Cu ochii în lacrimi, localnicii din Răteşti s-au apucat să îşi scoată bunurile din case. Au fugit din calea apelor doar cu câteva acte, ajutaţi de vecini.

Vezi și
  • Pericolul nu a trecut nici acum. Judeţul e din nou sub avertizare de cod galben de vijelii şi ploi

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii din Răteşti îşi aduc aminte cu ochii în lacrimi de ziua în care puhoaiele le-au intrat în case. Au trăit clipe de coşmar şi au fost nevoiţi să lase totul în urmă pentru a fugi din calea apelor. După ce şi-a salvat soţia şi fiul din din calea apelor, Iosif a sărit în ajutorul vecinilor. Cu un tractor dotat cu o cupă, a străbătut tot satul şi a urcat bătrânii în utilaj. 

Iosif Zvonic: Când văd batrânele în apă cum să le las? Că autoritățile stau afară și filmează apa, altceva... atât au făcut.

Niciun deces în urma inundațiilor din Satu Mare, doar pagube materiale

Pe acelaşi subiect

În urma inundaţiilor, un dig a trebuit consolidat, din cauza unei breşe de 50 de metri. Aşa că fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a preveni o nouă revărsare de ape. Pagubele încă nu au fost evaluate. Iar pericolul nu a trecut. Judeţul Satu Mare şi alte 13 judeţe din vestul ţării sunt din nou sub atenţionare meteorologică. În zonă a fost emisă o avertizare de ploi şi vijelii, iar precipitațiile vor depăşi 30 de litri pe metru patrat.

Tamás Altfatter, prefect Satu Mare: Judeţul nostru este pregătit. Și acum am fost pregătiți pentru că viețile umane nu au avut de suferit, doar bunurile materiale din păcate ale oamenilor. Noi suntem pregătiți. Această zona pe care o vedeți acum va fi 24 din 24 monitorizată.

De mâine dimineaţă, furtunile se vor extinde în toată ţara. Iar vântul se va intensifica. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80...100 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sinistraţii din Satu Mare s-au întors la casele lor, la 5 zile după inundațiile istorice. Cu ochii în lacrimi, oamenii au început să-și repare gospodăriile