Antena Meniu Search
x

Site-ul Poliţiei Române, vizat de un atac cibernetic

Un atac cibernetic a vizat sâmbătă site-ul Poliției Române. Acesta nu a compromis funcționarea paginii de internet, ci a blocat accesul utilizatorilor.

de Redactia Observator

la 30.04.2022, 19:10

Siteul Poliţiei Române, vizat de un atac cibernetic - Profimedia

„Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii și tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a transmis sâmbătă IGPR.

Site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice, nu și baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Site-ul Poliţiei Române vizat de un atac cibernetic

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române, transmite IGPR.

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Site-ul Poliţiei Române, vizat de un atac cibernetic