Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Situaţie alarmantă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Tot mai mulţi urşi sar gardurile în căutare de hrană 

Situaţie alarmantă la grădina zoologică din Târgu Mureş. Urşii sar tot mai des gardurile în căutare de mâncare. Uneori omoară animalele, alteori scutură tomberoanele, însă cel mai grav este că pot fi un real pericol pentru vizitatori, dacă vor începe să vină pe timp de zi. O ursoaică cu trei pui au fost surprinşi de camerele de supraveghere şi asta cu doar câteva zile înainte de evenimentul organizat la grădina zoologică cu ocazia aniversărsii. 

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 08:01

În imaginile surprinse în miez de noapte, se vede cum ursoaica cu cei trei pui se apropie de tomberoanele din incinta grădinii zoologice şi încearcă cu toată forţa să le deschidă. Angajaţii au căutat în toată zona, însă nu le-au mai dat de urmă.

"Noi avem containărele închise, dar totuşi un containăr din plastic a fost spart şi acolo au găsit ceva de mâncare. Dacă se va reîntoarce la noi atunci o să luăm măsuri", spune Szantho Janos - directorul grădinii zoologice.

Îngrijitorii încearcă să ţină urşii la distanţă, securizează tomberoanele şi nu hrănesc, seara, animalele din captivitate, tocmai ca mirosul mâncării să nu-i atragă. Din fericire, aceştia nu au intrat, până acum, în grădina zoologică, pe timp de zi.

Vezi și

Urşii sar gardurile şi omoară animalele

Pe acelaşi subiect

"Prezenţa ursului în zonele locuite, de obicei se datorează faptului că găsesc mâncare uşoară", spune Korondi Kinga - reprezentant al grădinii zoologice.

În urmă cu două luni, un urs a intrat în perimetrul grădinii şi a omorât trei căprioare şi un emu, înainte să fie capturat şi împuşcat. Problema cu care se confruntă grădina zoologică din Târgu Mureş este una serioasă şi asta o recunosc chiar şi autorităţile. Fiind amplasată la marginea pădurii, urşii sar gardul nestingheriţi, în căutare de hrană. 

Autorităţile şi angajaţii rămân în alertă, în cazul în care ursoaica şi cei trei pui vor face din nou o vizită grădinii zoologice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Situaţie alarmantă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Tot mai mulţi urşi sar gardurile în căutare de hrană