Antena Meniu Search
x

Video Situație atât de gravă la Ambulanța Gorj, încât oamenii au fost avertizați de Sărbători să nu li se facă rău

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj are chiar el nevoie de ajutor. Din lipsă de medici, majoritatea ambulanțelor ajung la pacienți doar cu șofer și un asistent. Sindicaliștii spun că problema este extrem de gravă, mai ales că numărul solicitărilor a crescut destul de mult. 

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 08:40

Vezi și

Marian Popescu, sindicalist: Funcționăm în regim de avarie. Mai avem doar 5cinci medici care pot asigura urgența în teren la solicitări. 

Aşa că mai toate ambulanţele ajung la locul solicitării doar cu şoferul şi un asistent medical. 

Marian Popescu, sindicalist: Este păcat pentru că sunt oameni aflați în suferință la care nu poate să ajunge medicul, deși ar fi trebuit să ajungă. 

De sărbători situaţia a fost critică la Serviciul de Ambulanță Gorj

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii Ambulanţei Gorj le-au comunicat oamenilor, pe reţelele sociale, să nu cumva să se îmbolnăvească, pentru că nu ar fi avut cine să mai ajungă la ei.

Marcel Iacobescu, prefect Gorj: Într-un serviciu de ambulanţă care are mai multe puncte în care îşi desfăşoară activitatea. Gen: Cărbuneşti, Novaci, Motru, șamd, să nu ai niciun medic pe ambulanţă este deja de... noaptea minţii.

Reporter: De câţi medici ar fi nevoie că serviciul să funcţioneze normal.

Claudiu Constantinescu, manager SAJ Gorj: E o cifră greu de spus. Erau 14 medici în momentul în care eu am fost angajat aici. 

Managerul Ambulanţei spune că e nevoie de timp pentru ca situaţia să fie rezolvată

Nu poate angaja decât medici de familie sau specialişti în urgenţă. Şi aceştia nu vor să lucreze la salvare. A reuşit să aducă până acum trei, dar nu cu normă întreagă. 

Marcel Iacobescu, prefect Gorj: Sunt foarte nemulțumit de modul în care este gestionată activitatea la Serviciul de Ambulanță Gorj.  

Prefectul a trimis corpul de control în inspecţie. La fel şi Ministerul Sănătăţii. Şi, chiar înainte de Crăciun, Serviciul a primit 25.000 de lei amendă de la DSP pentru nerespectarea unor măsuri trasate, una dintre acestea fiind legată chiar de lipsa medicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Situație atât de gravă la Ambulanța Gorj, încât oamenii au fost avertizați de Sărbători să nu li se facă rău