Antena Meniu Search
x

Galerie foto Skipper, cățelușul născut cu șase picioare, este un adevărat „miracol”, spune veterinarul din Oklahoma care îl monitorizează

La fel ca alți pui nou-născuți, lui Skipper îi place să mănânce, să bea apă și să meargă la baie. Dar mixul border collie și ciobanesc australian este unic dintr-un motiv anume: s-a născut cu șase picioare

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2021, 19:07

"Acesta este un miracol numit Skipper. La propriu”, a scris Neel Veterinary Hospital, din Oklahoma, pe pagina de Facebook pe 21 februarie. "A supraviețuit mai mult decât ne așteptam, având în vedere afecțiunile sale congenitale. S-ar putea să observați că arată puțin diferit - are 6 picioare!"

Skipper s-a născut în mod natural - împreună cu opt frați și surori - pe 16 februarie în Oklahoma, în timpul unei furtuni mari de zăpadă, a declarat pentru CNN dr. Tina Neel, proprietarul spitalului veterinar Neel.

Cățelul are șase picioare și două codițe

După furtună, Neel a spus că proprietarii cățelușului miraculos l-au adus la spital pentru ca medicii veterinari să-l poată examina.

"Medicii noștri știau că avem nevoie de imagini suplimentare pentru a stabili un diagnostic, așa că i-au fost făcute ecografii abdominale", a declarat Neel pentru CNN.

„Ecografia, alături de radiografii, a arătat că are două tipuri de tulburări congenitale, numite monocephalus dipygus și monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, ceea ce înseamnă că are o cavitate capului și toracelui, dar două regiuni pelvine, două tracturi urinare inferioare, două regiuni reproductive, două cozi și șase picioare, printre altele”, a spus dr. Tina Neel.

Neel a spus că Skipper ar fi avut un geamăn în uter, însă când ovulul fertilizat a încercat să se despartă, nu s-a separat complet.

La o săptămână de la naștere, Skipper prosperă

"Este o fată puternică! Iubește să mănânce și este capabilă să meargă la fel ca un cățeluș obișnuit. Veterinarii noștri și familia ei nu văd niciun motiv pentru a nu-i oferi cele mai bune șanse pentru o viață grozavă", a spus Neel.

Cu toate acestea, medicii veterinari încă îl monitorizează pe Skipper, având în vedere caracterul unic al situației sale.

„Vom continua să îi cercetăm condițiile, să îi monitorizăm dezvoltarea în timpul verificărilor și să-l ajutăm pe Skipper să nu aibă dureri și să fie confortabil pentru tot restul vieții”, a spus aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Skipper, cățelușul născut cu șase picioare, este un adevărat „miracol”, spune veterinarul din Oklahoma care îl monitorizează