Antena Meniu Search
x

Video Slujbă oficiată de ÎPS Teodosie pe malul mării, în ajun de Bobotează. 25 de butoaie pline cu apă au fost sfinţite

Este ajunul primei mari sărbători din acest an, Boboteaza. La malul mării a avut loc o slujbă specială oficiată de Înalt Preasfințitul Teodosie. 25 de butoaie uriaşe pline cu 100.000 de litri de apă au fost binecuvântate, pentru ca toţi credincioşii să poată primi Agheasma Mare, o apă sfinţită cu proprietăţi tămăduitoare pe care creştinii o pot consuma pe nemâncate, timp de 8 zile. Tot cu această apă, oamenii merg acasă şi îşi stropesc locuinţele şi gospodăriile. 

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 13:45

Vezi și

Slujba de Sfințire Mare a apei a început în zorii zilei, chiar la finalul Sfintei Liturghii. Spre deosebire de anul trecut, Înalt Preasfințitul Teodosie nu s-a mai urcat pe cisterne ca să sfințească apele. Apa a fost pusă în butoaie din care vor fi umplute 150.000 de sticle cu Agheasmă Mare. 

La finalul slujbei, Arhiespiscopul Tomisului a vorbit despre darurile acestei sărbători. "Fiul lui Dumnezeu a intrat în apele Iordanului având firea omenească şi s-a botezat ca să sfinţească apa şi prin apă să se sfinţească toate", a spus el. Cei care au fost prezenţi au putut lua sticle cu Agheasmă Mare la plecare.

Timp de opt zile, credincioşii pot bea Agheasmă

Timp de opt zile, credincioşii pot bea Agheasmă Mare, dimineaţa, pe nemâncate. Tot pentru binecuvântare, ei îşi stropesc casele şi gospodăriile. "Apa asta m-a ajutat de atâţia ani să fiu sănătos! Să nu răcesc, nu am nicio boală de 25 de ani", a spus un bărbat

Sfinţirea Agheasmei Mari este o slujbă care se oficiază doar în ziua precedentă sărbătorii şi chiar de Bobotează. Apa sfinţită este recunoscută pentru puterea sa tămăduitoare, dar şi pentru faptul că nu se strică atunci când este păstrată. Ziua din ajunul Bobotezei este o zi de post aspru, post negru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Slujbă oficiată de ÎPS Teodosie pe malul mării, în ajun de Bobotează. 25 de butoaie pline cu apă au fost sfinţite