Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! "Peştii din Dunăre sunt cancerigeni"

Cercetătorii fac un anunţ tulburător. Specialiştii de la Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare Delta Dunării au descoperit că peştii din Dunăre pot fi cancerigeni.

Vezi și

 Cercetătorii fac un anunţ terifiant. Specialiştii de la Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare Delta Dunării au descoperit că peştii din Dunăre, în special cei răpitori, dar şi crapul pot fi cancerigeni.

Se pare că de vină ar putea fi acumularea masivă de metale grele pe fundul Dunării, care afectează populaţia de peşti. Specialiştii spun că în România ar fi existat 12 şantiere navale care erau o adevărată sursă de poluare pentru că nu existau staţii de epurare eficiente.

"De la Baziaş până la Sulina, peste tot sunt metale grele, de la cadmiu, cupru până la mercur. Metalele grele nu se biodegradează, se mută dintr-un loc în altul. Sturionii sunt la capătul lanţului trofic, sunt cei mai mari răpitori care trăiesc în Dunăre şi în Marea Neagră.

Şi atunci, toţi ceilalţi peşti pe care îi mănâncă ei au acumulat deja metale grele de la crustacee, din alge. Totodată, peştii de fund, somnul, crapul, mreana, care se hrănesc pe fundul Dunării, acumulează, mai mult sau mai puţin, metale grele", a declarat dr. Radu Suciu, cercetător la Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ŞOCANT! "Peştii din Dunăre sunt cancerigeni"