Antena Meniu Search
x

Video Șofer prins beat la volanul unui microbuz școlar, în Argeș. Transporta patru elevi și o profesoară

S-a urcat băut la volan, deşi transporta copii. Şoferul unui microbuz şcolar dintr-o comună argeşeană a fost tras pe dreapta de poliţişti, după ce viceprimarul, care discutase cu el înainte, a avut impresia că este beat şi a sunat la 112. Conducătorul este acum anchetat, după ce proba etilotestului a confirmat că băuse. Elevii, însă, au rămas fără transport pentru perioada următoare. 

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 08:58

Vezi și

De ce aţi plecat cu microbuzul, dacă aţi băut? Nu v-a fost teamă că îi puneţi pe copii în pericol? 

Bărbatul este șofer de mai bine de 20 de ani. A fost angajat la primăria Teiu ca să conducă microbuzul școlar. Marți, cu o jumătate de oră înainte să preia elevii de la şcoală, a avut o discuție aprinsă cu viceprimarul. Edilul spune că atunci și-a dat seama că este băut. Dar nu l-a oprit să se urce la volan. I-a spus doar că va anunța poliția.

I-am spus să nu plece, că miroase a băutură. N-am putut să stau lângă el, să îl păzesc. Am avut încredere în el că nu mai pleacă. Am sunat poliţia de faţă cu el, să reţineţi treaba asta, şi el tot s-a încăpăţânat şi a plecat.

Șoferul a fost prins băut de poliție. În microbuzul pe care îl conducea erau patru elevi

Pe acelaşi subiect

Un echipaj de poliţie l-a oprit la scurt timp, pe şofer, pe traseu. Avea o alcoolemie de 0,55 miligrame alcool pur în aerul expirat. În microbuz erau patru elevi şi o profesoară. 

De ce aţi băut? Când aţi băut? 

O bere.

Când, astăzi? 

Da, de dimineaţă.

Mădălina Epure, Poliția Argeș: În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare mai mare de linita 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. Va fi intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Şoferul va fi cercetat disciplinar şi de primărie. Autoritățile trebuie să găsească însă o soluție pentru transportul copiilor. Nu există alt şofer angajat la primărie. O posibilitate ar fi ca cei mici să fie conduşi chiar de viceprimarul care l-a reclamat pe şofer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Șofer prins beat la volanul unui microbuz școlar, în Argeș. Transporta patru elevi și o profesoară