Antena Meniu Search
x

Video Șofer român prins în Vama Calafat cu trei migranți ascunși sub camion

Un șofer de TIR a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat cu trei migranți ascunși pe șasiul semiremorcii autocamionului, pe care intenționa să-i transporte ilegal în Germania.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.11.2020, 15:25

Șofer român prins în Vama Calafat cu trei migranți ascunși sub camion Vezi și
  • Românul aflat la volanul TIR-ului s-a ales cu dosar penal pentru trafic de migranți.
  • Cei trei migranți descoperiți pe șasiu, au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Șoferul, cetățean român, s-a prezentat în Vama Calafat în data de 20 noiembrie pentru a intra în țară la volanul unui autocamion înmatriculat în România și încărcat cu piese de mobilier din Turcia, care ar fi trebuit să ajungă în Germania.

Cu ocazia verificărilor amănunțite, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe compartimentul de depozitare unelte, amplasat pe șasiul semiremorcii autocamionului, erau ascunși trei cetățeni libieni, un bărbat și două femei, care intenționau să ajungă în Germania.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de “trafic cu migranți”, respectiv  “tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

În aceeași zi și în același punct de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși pe șasiul semiremorcii unui camion înmatriculat în Polonia, alți doi migranți, cetățeni marocani, ce intenţionau să intre ilegal în România. 

Conform protocolului româno-bulgar, cetățenii libieni și marocani au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șofer român prins în Vama Calafat cu trei migranți ascunși sub camion