Antena Meniu Search
x

Șoferul ”suveran” care a plecat cu un polițist agățat de mașină a fost reținut pentru 24 de ore

Un şofer din București, oprit de poliţişti pentru că depăşise viteza, le-a spus agenţilor de la Rutieră că e cetăţean suveran şi are drepturi. Apoi a demarat, în timp ce un poliţist a rămas agăţat de maşină câţiva metri. Bărbatul e angajat al unei companii de ride sharing şi avea pasageri în maşină. Urmărirea s-a încheiat abia când maşina s-a izbit de o clădire. În urmă cu câteva minute a fost reţinut pentru ultraj.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 30.05.2020, 21:19

Vezi și
  • Șoferul riscă 4 ani de închisoare.
  • Bărbatul avea în mașină 2 pasageri.

Cu o viteză ameţitoare, şoferul unei firme de ride sharing încearcă să fugă de poliţie. Cursa se încheie într-o schelă metalică. Cei care aşteptau la semafor şi au văzut accidentul, încearcă să-i ajute pe oamenii din maşină. Imediat ajung şi poliţiştii care erau pe urmele şoferului.

Șoferul companiei de ride sharing a fost oprit prima data pentru ca depasise limita de viteza cu 20 de kilometri pe ora. Acela a fost momentul in care unul dintre cei doi pasageri a coborat din automobil.

Agentul de la rutieră i-a cerut şoferului documentele de identitate, însă a primit un răspuns halucinant. Individul de la volan i-a spus că este cetăţean suveran, că nu are buletin şi că nu nu se supune legilor. Nu s-a supus nici încătuşării, povesteşte amicul său. 

”S-a speriat. Acum... cine stie. Cred ca are si un pic de vina politistul care a vrut sa se afirme. A vrut sa il traga din masina si avea centura si s-a speriat. A apasat acceleratia”, spune prietenul șoferului.

Poliţistul s-a agăţat de maşină, însă şoferul tot nu a oprit. Agentul a căzut pe asfalt. Colegii lui l-au ridicat şi au plecat apoi în urmărire. Pasagerul rămas în maşină a devenit, fără să vrea, martor şi victimă.

Bărbatul a dat explicaţii mai bine de şase ore în faţa procurorului.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutiera Bucuresti: Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Şoferul companiei de ride sharing riscă acum să îşi petreacă următorii patru ani în spatele gratiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șoferul ”suveran” care a plecat cu un polițist agățat de mașină a fost reținut pentru 24 de ore