Antena Meniu Search
x

Şpaga de la Vama București s-ar fi negociat ca la piaţă. Printre "atenţiile" primite de Paul Petrof se numără şi avansul pentru un apartament

Ca la piaţă s-ar fi negociat mita şi la Vama București. Un avans pentru un apartament în capitală este una dintre "atenţiile" primite de fostul şef al vămilor Bucureşti, pentru a închide ochii la nereguli. Paul Petrof a cerut şi haine de lux, de la un renumit brand italian, în schimbul cărora a promis ajutor pentru obţinerea unor autorizaţii.

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 14:19

Vezi și

50.000 de euro ar fi cerut Paul Petrof de la un om de afaceri italian pentru a-l ajuta să obţină autorizaţii pentru deschiderea unui punct de lucru în Capitală.

Cu aceşti bani, şeful Vămilor ar fi plătit avansul pentru un apartament pe litoral. Nu ar fi, însă, singura sumă. Pe toată durata supravegherii, Petrof ar fi încasat între 600 şi 12.000 de euro şpăgi de la diverşi cetăţeni străini care voiau să aducă în ţară mărfuri contrafăcute, fără acte. 

Dând această şpagă, scăpau de controale şi deveneau protejaţii directorului. Aşa cum reiese şi din stenogramele ataşate la dosarul deschis de DNA, şpăgi erau cerute şi de subalternii lui Petrof. Într-unul dintre denunţuri, un cetăţean străin povesteşte cum, în timpul unui control, vameşii au descoperit că are în depozit mai multe parfumuri contrafăcute. 

Ca să nu le confişte i-au solicitat 11.500 de dolari şi 1.000 de astfel de sticluţe de parfumuri. Cu ocazia altor controale au luat din depozite, drept şpagă, diverse obiecte vestimentare, parfumuri sau încălţăminte, dar şi bani. 

Şeful Vămilor este acuzat şi de favorizarea făptuitorului, pentru că l-ar fi anunţat pe unul dintre apropiaţi că Inspectoratul General al Poliţiei Române a solicitat de la Direcţia Vamală mai multe documente pentru un dosar penal deschis pe numele lui.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şpaga de la Vama București s-ar fi negociat ca la piaţă. Printre "atenţiile" primite de Paul Petrof se numără şi avansul pentru un apartament