Antena Meniu Search
x

Video Specialistul DNA, prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită, câştiga lunar 10.000 de lei. Bărbatul a fost reţinut

Caz de corupţie chiar la Direcţia Naţională Anticorupţie! Un angajat al Parchetului este acuzat de luare de mită după ce a cerut 15.000 de euro să aranjeze o licitaţie pentru o dronă de supraveghere a cazurilor de corupţie. Colegii l-au prins în flagrant în timp ce primea o parte din bani. Bărbatul lucra la DNA ca expert topografic şi a solicitat el însuşi achiziţia.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.11.2021, 19:24

Vezi și

Pentru o astfel de dronă, folosită pentru supraveghere din aer şi topografie, Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi urmat să plătească nu mai puţin de 55.000 de euro, din bani europeni. Doar că Răzvan Despa, un angajat al instituţiei, a văzut achiziţia ca pe o oportunitate. Ar fi cerut unui om de afaceri nu mai puţin de 15.000 de euro mită. În schimbul sumei, licitaţia urma să fie aranjată. "Specialistul DNA şi-ar fi încălcat atribuţile de serviciu în sensul în care ar fi mijlocit încheierea unui contract cu omul de afaceri", a declarat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA.

Specialist DNA, prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită

După oferta iniţială, făcută pe 15 septembrie, între cei doi au urmat două luni de negocieri. În final, angajatul DNA a convenit cu vânzătorul să primească doar 12.000 de euro mită, în două tranşe. Ieri, cei doi s-au întâlnit în oraş. Doar că la întâlnire omul de afaceri nu a venit singur, ci însoţit de mai mulţi colegi ai bărbatului. "Specialistul DNA a fost surprins în timp ce lua de la omul de afaceri echivalentul a 6.000 de euro, adică mai precis suma de 30.000 de lei", a precizat Livia Săplăcan.

La scurt timp după flagrant, Răzvan Despa a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul era angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie încă din luna august 2018. Lucra ca expert topograf şi chiar el este cel care a cerut achiziţia acestei drone. A motivat faptul că are nevoie de un aparat atât de scump spunând că acesta i-ar permite să îşi facă mai bine măsurătorile necesare în cadrul anchetelor penale.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul încasa lunar în jur de 10.000 de lei de la DNA

Conform declaraţiei de avere, specialistul încasa lunar în jur de 10.000 de lei de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Are împreună cu soţia trei terenuri, cu o suprafaţă totală de peste 5.000 de metri pătraţi, două case şi un apartament. Înainte să lucreze la DNA, Răzvan Despa a fost consilier la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus arestarea pentru 30 de zile. Bărbatul este acum cercetat pentru luare de mită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Specialistul DNA, prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită, câştiga lunar 10.000 de lei. Bărbatul a fost reţinut