Antena Meniu Search
x

Şpagă între 400 și 500 de lei pentru polițiști din Bacău, ca să-i ierte pe şoferi. Agenții cereau mită zilnic

Șase agenți din Poliția Bacău sunt bănuiți de luare de mită. Practic, opreau zilnic șoferi și cereau mită între 400 și 500 de lei pentru a nu-i amenda.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 15:02

Şpagă între 400 și 500 de lei pentru polițiști din Bacău, ca să-i ierte pe şoferi. Agenții cereu mită zilnic - Observator / Imagine ilustrativă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în acest an, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău - Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Potrivit DGA, dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel la Call Center.

Polițiștii luau șpagă zilnic. Opreau șoferii și cereau bani ca să nu le dea amenzi

Miercuri au loc percheziții domiciliare în 5 locații, dintre care una la sediul unei instituții publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum și ordonanțe de ridicare de înscrisuri.

Pe acelaşi subiect

Suspecții urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău în vederea audierii și luării măsurilor ce se impun.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că agenți de la rutieră și de la ordine publică cereau sume între 400 și 500 de lei, fiind vorba despre „o practică zilnică”. Polițiștii opreau șoferii în trafic pentru viteză excesivă sau depășire pe linie continuă și cereau bani ca să nu dea amenzi.

Aceleași surse spun că instituția vizată de percheziții este Poliția Orașului Dărmănești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Şpagă între 400 și 500 de lei pentru polițiști din Bacău, ca să-i ierte pe şoferi. Agenții cereau mită zilnic