Antena Meniu Search
x

Video Spectacol pe cer. La Târgu-Jiu a avut loc primul show aviatic de după pandemie: "Şoimii României" au făcut acrobaţii ca-n filme

Toate privirile pe cer. Lângă Târgu Jiu, mii de oameni au admirat cu sufletul la gură un show aviatic de neuitat. Zeci de avioane, elicoptere, paraşutişti, piloţi cu mii de ore de zbor la activ s-au reunit în primul miting aviatic de după pandemie. "Şoimii României" au făcut acrobaţii ca-n filme.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.04.2023, 20:34

Vezi și

De jos, avioanele par de jucărie şi purtate de vânt. La manşa lor sunt însă piloţi cu mulţi ani de antrenament. "Înveţi să zbori pe un avion care nu face acrobaţie, pe urmă treci pe un avion de şcoală de acrobaţie, apoi alte avioane din ce în ce mai performante, dar ce visează fiecare pilot sunt aceste avioane Extra 300, sunt cele mai bune din lume, foarte performante", a declarat George Rotaru, Aeroclubul României. Şoimii României sunt campioni europeni şi vicecampioni mondiali la acrobaţii pe cer. "Asta vrem să facem în carieră şi este şi pasiune. Pentru asta ne antrenăm, reprezentăm România la competiţiile internaţionale", a declarat George Rotaru, Aeroclubul României.

Organizatorii promit să facă din acest miting aviatic o tradiţie pe aerodromul de lângă Târgu Jiu

"Asta ne ocupă majoritatea timpului, ne pregătim pentru competiţii şi avem rezultate foarte bune", a declarat Ferencz Laszlo, "Şoimii României". Pe cer şi-au făcut apariţia elicoptere PUMA dar şi avionul militar Şoim IAR 99. Paraşutişti cu mii de salturi şi recorduri la activ au purtat tricolorul deasupra mulţimii. "E un sentiment de mândrie că atât eu, cât şi colegul meu am reuşit să ducem deasupra Târgu Jiului steagul tricolor", a declarat Gabriel Dan Chiriac, paraşutist. La evenimentul aviatic Jiu au asistat aproape 5.000 de spectatori veniţi din toată ţara.

Alexandru e din Galaţi şi a călătorit peste 500 de kilometri pentru acest spectacol aviatic. "Cel mai bun moment cred că a fost al IAR-ului 99, de la Craiova. A fost super tare, n-am mai văzut de foarte mult timp", a declarat Alexandru. Show-ul aviatic este primul eveniment de acest gen de după pandemie. "Avem Armata, Aeroclubul României, şcolile aviatice din ţară, Transilvania Wings, peste 50 de avioane care au venit la sol, motodeltaplane, aeromodele", a declarat Mihai Merluşcă, organizator. Organizatorii promit să facă din acest miting aviatic o tradiţie pe aerodromul de lângă Târgu Jiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Spectacol pe cer. La Târgu-Jiu a avut loc primul show aviatic de după pandemie: "Şoimii României" au făcut acrobaţii ca-n filme